Aktuális

Ingyen kapják a tankönyveket az elsősök

Jó dolguk van a százhalombattai első osztályosok szüleinek: ingyen kapják a tankönyvcsomagot – ennyivel kevesebbe kerül nekik az iskolakezdés.

Ingyen kapják a tankönyveket az elsősökBizonyára sok ok van, ami miatt jó lehet százhalombattainak lenni, de most eggyel több érv szól egy esetleges lakcímváltoztatás mellett. Az állandó lakosok ugyanis ingyen kapják a tankönyvcsomagot, ha gyermekük első osztályos iskolás lesz.

Az elmúlt nyolc évben mind a nyolc osztály gyermekei részesültek a kiváltságban, ám mivel legalább a családok fele amúgy is kap kedvezményt a szociális helyzetére való tekintettel, idén már csak az elsősöknek (250 gyereknek) jár a lehetőség – anyagi helyzettől függetlenül.

Mindez mintegy kétmillió forintjába kerül az önkormányzatnak, de Nyilas Hajnalka, a polgármesteri hivatal szóvivője azt mondja, nagy segítség ez a helyieknek: „Úgy gondoltuk, legalább ezzel megkönnyítjük nekik az iskolakezdést, hiszen az nagyon drága manapság.” 

Nem ez az egy előny, ami miatt jó dolguk van a battai kisdiákoknak: ingyenes pótreggelit is kapnak, amikor beérnek az iskolába – sokaknál ez nem is pót-, hanem rendes reggelinek számít.

Hogyan spórolhatsz iskolakezdéskor?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top