Aktuális

Hidegrekord után ismét kánikula

Kedden megdőlt a hidegrekord, a hosszú hétvégére viszont visszatér a 30 fokos meleg.

Furcsa nyár ez, vegyes időjárással – ahogy az utóbbi években már megszokhattuk. De azért nem panaszkodhatunk: a kánikulamániások és a hűsséghívők is megkapták a maguk néhány hetét idén.

Hidegrekord után ismét kánikula

Augusztus közepét írunk, és bár nappal meleg van, keddre virradóra százéves hidegrekord dőlt meg: a Nógrád megyei Zabaron mindössze 3,5 fokot mértek, vagyis csaknem fagypontig hűlt a levegő.
Ez már csak azért is érdekes, mert alig több, mint egy hét telt el azóta, hogy csupán pár tized hiányzott a melegrekordhoz; akkor 39,7 fokot mutattak a hőmérők Pakson – rekord nélkül is 2012 legmelegebb napját élhettük át.

A következő napokban marad a meleg, sőt a melegebb, még melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 32 fok között alakul, a hosszú hétvégére pedig nem is kívánhatnánk jobb időt: sok napsütés lesz, 30 fok körüli hőmérséklet, igazi nyári idő – a legjobb fajtából.

Van azért rossz hírünk is: a parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt több térségben már első, illetve másodfokú riasztást adtak ki, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ismét felhívja a parlagfűre érzékenyek figyelmét: „csak néhány nap maradt felkészülni a csúcsidőszakra”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top