Aktuális

A mentők felkészülten várják az ünnepet

Az Országos Mentőszolgálat az augusztus 20-i fővárosi rendezvények egészségügyi biztosítására részletes mentési tervet dolgozott ki, felkészülten várják az ünnepet.

A mentők felkészülten várják az ünnepetNem lesz káosz augusztus 20-án a fővárosban. “A mentőegységek tevékenységét egy erre a célra létesített mentésirányítási központ hangolja össze. A budapesti rendezvények, az ünnepi tűzijáték résztvevőire a szokásos létszámon, a mentőkapacitáson felül 34 mentőegység (rohamkocsik, esetkocsik, két tömeges baleseti egység) személyzete vigyáz majd a Duna mindkét oldalán”- mondta Győrfi Pál szóvivő.

Ezen felül a mentők munkáját a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítik majd, akik a tömegben előforduló rosszullét, sérülés esetén a náluk levő felszereléssel megkezdik az ellátást, és a helyszínre navigálják a mentőautót is.

A rendezvények helyszínein baleset vagy rosszullét esetén az érintettek a rendezőkhöz, vagy közvetlenül az elsősegélynyújtókhoz, mentőkhöz is fordulhatnak segítségért.

“A mentők az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében arra kérik a lakosságot, hogy ünnepi programjaikat igazítsák az orvosmeteorológiai előrejelzésekhez, hőség esetén igyanak sok folyadékot, öltözzenek szellős, természetes anyagból készült ruhába. Esetlegesen előforduló viharos időben pedig lehetőleg ne fák alatt, hanem épületekben keressenek menedéket, s a terület elhagyásakor kövessék a biztonsági utasításokat” – írta közleményében Győrfi Pál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top