Aktuális

Ma még hőség, de vasárnap itt a hidegfront

Tegnap nem dőlt meg a melegrekord, de a vasárnapig még van rá esély.

Ma még hőség, de vasárnap itt a hidegfrontA szerdai nap folyamán tovább tombolt a hőség, olyannyira, hogy kis híján megdőlt a melegrekord: éppen annyi fokot mutattak a hőmérők, mint 20 évvel korábban. 1992. augusztus 22-én Makón, tegnap pedig Baján mért az OMSZ 39,1 fokot. 

Tegnap szinte sehol sem volt hidegebb 34 foknál. Ma reggel ugyan az északi–északkeleti területeken többfelé alakult ki zápor, kisebb eső, sőt néhol zivatar is, ennek ellenére délután újra 31–37 fok köré melegedhet a levegő, délután északnyugat felől pattanhatnak ki zivatarok.

Az előrejelzések szerint a tegnapihoz hasonló időjárás várható mára. A megjelenő felhőkből a Dunántúl nyugati, északnyugati részén és északon alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi-északkeleti szél reggel a Dunántúlon és a Duna–Tisza közében megélénkül, napközben csak zivatarok idején erősödhet meg a légmozgás. 31 és 38 °C között alakul a csúcshőmérséklet. 



A hőségzáró hidegfront vasárnap érkezik, sok helyen számíthatunk heves záporokra, zivatarokra, s ennek köszönhetően hétfőre már jelentősebben visszaesik a hőmérséklet.

A vakációzóknak jó hír, hogy a Balatonnál nyaralók 26 fokos vízben áztathatják magukat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top