Egészség

Vége a vénasszonyok nyarának

Most még jó idő van, de hétvégén jön a lehűlés széllel, némi esővel.

Múlt hét óta ígérgetik nekünk a harminc fokot (egy nyugat-európai ciklon következményeként) – hát, meleg van, de azért… ugye lesz ez tényleg harminc? Budapesten egyelőre csak felhőket látni, bár a finomabb fajtából. Rosszabbul jártak a dunántúliak: őket záporral, zivatarral is fenyegetik a meteorológusok.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25–32 fok között várható (némi széllel), északnyugaton hűvösebb időre számíthatunk, és Sopron környékén lesz a legalacsonyabb a hőmérséklet. A délkeleti megyék viszont sok napsütést kapnak.

Vége a vénasszonyok nyarának

A szomorú az, hogy pénteken állítólag vége a vénasszonyok nyarának (lásd indián nyár), merthogy északnyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe, így a nap nagy részében erősen felhős időre készülhetünk. Többfelé eső, zápor, az Alföldön helyenként zivatar is kíséri majd a front átvonulását, és jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb délutáni órákra is „csupán” 20 fok köré melegszik a levegő. Jó hír viszont, hogy a parlagfűszezon is a vége felé közeledik.

Szombaton 27-28 fok lesz kis felhővel, kis esővel, vasárnapra pedig itt az újabb hidegfront, 20 fok alatti hőmérséklettel, széllel, hurrá. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top