Aktuális

25 fok is lehet a héten

Lesz szél, lesz eső, de mit számít, ha közben 20 fok feletti meleg lesz?

Volt egy kis eső a hétvégén, de azért összességében nem panaszkodhatunk, egész meleg volt – itt felénk, a fővárosban és napközben legalábbis. Hajnalonta persze megvoltak a talaj menti fagyok, és hát a nap sem sütött, de október az október.

25 fok is lehet a héten

Jó hír viszont, hogy jön a felmelegedés: a hűvös időszaknak egy időre vége. Kedden és szerdán nagy nedvességtartalmú légtömegek áramlanak fölénk, így enyhülnek az éjszakák és erősödik a nappali felmelegedés; egészen nyárias lesz az idő.

Az Időkép meteorológusa szerint legtöbb helyen már hétfő délután 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Ekkor hosszabb napos időszakokra számíthatunk, bár a megélénkülő déli szelet elsősorban a Kisalföldön erős, olykor viharos lökések kísérhetik.

A hét közepén egy peremciklon hatására csapadékosabbra fordul az idő, ugyanakkor marad az enyheség, a legtöbb helyen már hajnalban sem süllyed 10 fok alá a hőmérséklet, kedden napközben akár 25-26 fokot is mérhetünk. Ugyanakkor nyugat felől egyre több felhő közelít, és főként éjszaka, valamint szerdán napközben sok helyen ered el az eső.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top