Aktuális

Húszfokos melegben napozhatunk

Kedden még borús-esős volt az idő, de ma reggel megjött a meleg, és további extra felmelegedés várható: nyár lesz az őszben!

Keddre nem érkezett meg az a bizonyos ígért enyhülés, aminek ciklonok voltak az okai: a frontok mentén sokfelé erősen felhős vagy borult volt az ég.

Húsz fokos melegben napozhatunk

Kedden délutántól viszont már felszakadozott a felhőzet, így szerdától végre tartós melegedés kezdődött az ilyenkor szokásosnál magasabb, esetenként húsz fokot is meghaladó hőmérséklettel, sok napsütéssel. Dr. Pintér Ferenc, a Meteoklinika humánmeteorológus szakértője még a napozást is kifejezetten ajánlja, ha nem is bikinire vetkőzve: „Kora őszt, sőt délben késő nyarat idéző meleg lesz. Ilyenkor már nem kell tartanunk az UV-sugárzás hatásaitól, a D-vitamin viszont ugyanúgy termelődik, mint nyár közepén.”

Az öltözködéssel azonban vigyáznunk kell, hiszen reggel-este marad a 10 fok körüli hűvös: a reggeli ködben nehezebben kelünk, naplemente után pedig kell majd a dzseki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top