Aktuális

Titokban adagolták a fogamzásgátlót a tiniknek

A szülők tudta nélkül éveken keresztül fogamzásgátlót adtak 13–15 éves diáklányoknak több brit iskolában.

A 13 és 15 év közötti lányok – a Daily Telegraph szerint – két éven keresztül több alkalommal kaptak fogamzásgátló injekciót több brit iskolában, ami három hónapon keresztül hormonokkal bombázza szervezetüket, így védi őket a teherbeeséstől.

Titokban adagolták a fogamzásgátlót a tiniknek

A nővéreknek a brit törvények szerint az injekció beadása előtt vagy után sem kötelességük, hogy szóljanak a szülőknek, kivéve, ha a kamaszlány beleegyezett ebbe. Állítólag azért, mert amikor a szülők beleegyezését kérték, ők felháborodtak az ötleten. „Az implantátum olyan egyszerűvé teszi a szexet, mint a mindennapi McDonald’s-ba járás” – mondta az egyik iskola igazgatója, ami sok szülőt felháborított. A tinédzserterhességek ellen próbálnak így védekezni, ami nyilván nemcsak Nagy-Britanniában probléma.

Nagy-Britanniában egyébként legálisan hozzájuthatnak 16 év alattiak is fogamzásgátlóhoz, de az egészségügyi személyzetnek kötelessége bátorítani őket, hogy a szexuális kérdéseiket a szüleikkel is beszéljék meg. Szóval az egész inkább erkölcsi, nem jogi kérdéseket vet fel. Ott ezek szerint már nem kérdés, hogy  a kamaszlányok nagyon fiatalon, akár 12-13 évesen már szexuális életet élnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top