Aktuális

Fájó ízületeink bánják a nyirkos időjárást

Nyirkos, ködös, fényhiányos időszak kezdődött el, amit szó szerint a "csontjainkban" fogunk érezni. Meteogyógyászunk még tippeket is ad, hogy vészeljük át ezeket a napokat.

Pénteken a többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös időben csak kevés napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék sehol sem lesz, de Alpokalján a déli–délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –2, +4 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet.

Fájó ízületeink bánják a nyirkos időjárást

A kialakult ködfelhőzetből kellemetlen esőszitálás előfordulhat, számottevő csapadék azonban nem várható. A Dunántúlon a délkeleti, másutt a keleti–északkeleti szél általában mérsékelt, gyenge marad, a Kisalföldön azonban élénk lökések kísérhetik. Általában 3-8 fok várható, ahol azonban még ki tud sütni a nap, ott a 10 fokot is elérheti a csúcsérték.
 
Szombaton borult, párás idő várható, napsütést csak hegycsúcsok környékén láthatunk. Esőszitálás előfordulhat, mérsékelt lesz a délkeleti szél. Kora délután 2–7 fokra melegszik a levegő. Vasárnap marad a lehangoló, szürke, nyirkos idő, csupán a magasabb hegycsúcsok lóghatnak ki ebből. A déli szél mérsékelt lesz, 2–7 fok között tetőzik a hőmérséklet – olvashatjuk a szakportál előrejelzését.

Kedvetlenség és ízületi panaszok

A Meteo Klinika meteogyógyásza, Bánhegyi Marianna arra hívta fel a figyelmet, hogy a tartósan ködös, párás időben az ízületi bántalmakkal élők fájdalmai jellemzően felerősödnek. Sokan ébrednek sajgó végtagokkal, és erre napokig lehet számítani. A fájó ízületek meghálálják a helyi melegítést, melegen tartást, ébredés után pedig dörzsöljünk kámforos krémet az érintett területekre.

A mentális állapotunkat  is kedvezőtlenül befolyásolja  a borongós, szürke idő: kedvetlenség, levertség léphet fel, a depressziós panaszok is felerősödhetnek. Színterápiával sokat  javíthatunk a hangulatunkon, a sárga, a vidám, élénk színek ilyenkor pozitívan hatnak, keressük tudatosan a vidám társaságot. Napközben párologtassunk citrusfélékből készült aromaolajat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top