Aktuális

Ismét mélyszegénységben élőknek gyűjtünk!

Idén harmadjára rendezünk gyűjtést két szegény falu lakóinak. Segítsetek ruhával, tartós élelmiszerrel, fonallal! Várunk mindenkit december 10-én a Nők Lapja Café kiadójában!

Ismét mélyszegénységben élőknek gyűjtünk!Állandó szerzőnk, Soma Mamagésa idén harmadjára szervezi meg karácsony előtti adománygyűjtését. Ahogy eddig, most is két borsodi mélyszegénységben élő településre viszi le személyesen az adományokat: Ózdra és Sátára. Soma így mesél erről: „Mindennek örülnek az ott élők, legyen az ruhanemű, száraz élelmiszer, játék, ágynemű, edények, cipők, könyvek… Mindkét településen megvannak azok a megbízható szociális munkások (ismerőseim), akik pontosan tudják, kinek mire van szüksége, így minden a legjobb helyre fog kerülni.”

Tavaly jó néhányan voltak olyan jók, hogy megajándékozták őket. Volt, aki nagy nejlonzsákokkal jött, más egy autó csomagtartóját pakolta tele azzal, ami otthon feleslegessé vált. Ilyenkor a Nők Lapja Café épületének halljában ülünk össze egy kis kávézásra, beszélgetésre, ajándékozásra. Az ajándékozást kölcsönösen kell érteni, hiszen Soma is mindig készül meglepetéssel azoknak, akik gondolnak a nehezebb sorsúakra: „Ahogy eddig azt megszokhatták az adományt hozók: most is minden kedves olvasónak ajándékozok egy könyvet vagy CD-t (adva kapunk…).”

Ismét mélyszegénységben élőknek gyűjtünk!Ebben az évben is a Sanoma Lapkiadó épületében (Bp. III., Montevideo u. 9.) lesz a gyűjtés – december 10-én, hétfőn, 17.00–19.00 óra között.

Lehetőség lesz arra, hogy az ózd-hétesi kézimunkázó asszonykör munkáit megvegyék azok, akik ily módon is szeretnék támogatni az ott élőket. „Az asszonyok közül csak néhányan tudtak kézimunkázni, ők tanították meg a többieket hímezni. Igen nagy sikerélmény és ajándék számukra, ha pénzt kaphatnak a tevékenységükért” – meséli Soma. Karácsonyi ajándéknak is klassz, így kétszeresen adunk vele!

Ezen az oldalon megnézhetitek a munkáikat, és részletesebben is olvashattok róluk!

Várunk titeket, gyertek minél többen, a segítő szándékot egy örök érvényű karácsonyi üzenettel köszönjük előre is.

Az akciót támogatja a Sanoma Budapest Kiadó és a Jaffa Kiadó.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top