Aktuális

Ki a te személyes boldogságangyalod?

Az angyalok az ősi ezoterikus tanok szerint Isten közvetlen kiáradásai, képviselői. Gyönyörű és jóságos fénylények, aki – amellett, hogy halhatatlanok – örök boldogságban töltik napjaikat a Szellemvilágban. Tudd meg, melyik angyal a te boldogságangyalod!

Az angyalok nem ismerik sem a múlt miatti bűntudatot, sem a jövő feletti aggodalmat: kizárólag a végtelen jelen örökkévalóságban élnek. „Könnyű nekik!” – sóhajthatnánk fel némiképp irigykedve. Hiszen szépek, hibátlanok, örök életűek; nem csoda hát, ha tökéletesen boldogok… Csakhogy egy szép legenda szerint Isten angyalai igazából csak akkor tudnak boldogságot érezni, ha boldognak látják a földi lényeket, főként az embert! Ám egy különleges csoportjuknak egyenesen az a hivatása, hogy a Földön az összes szomorú embert megvigasztalják, és megmutassák nekik a boldogságuk kulcsát: nem mások ők, mint a boldogság angyalai!

Ki a te személyes boldogságangyalod?

A három legfőbb megszólítása

Létezésükről még Charles Baudelaire, a híres francia szimbolista költő is tudott, hiszen egyik versében ekként kiált fel: „Boldogság Angyala, óh, vidám, fényes angyal, Dávid a vég előtt tavaszod erejét kérte volna, bűvös tested friss delejét! Én csak imáidat kérem haló szavammal, Boldogság Angyala, óh, vidám, fényes angyal…” 

A versben Baudelaire egy bibliai történetre utal. Dávid, Izrael királya a hagyomány szerint halálos ágyán a boldogság angyalaihoz imádkozott, hogy ők vezessék át lelkét a mennyországba – azaz hadd legyen még távozása is könnyű, derűs és boldog. Imáját Isten meghallgatta, és elküldte hozzá a boldogságangyalok közül Milkielt, a derű angyalát. Őhozzá akkor ajánlott imádkozniuk, ha búskomorság gyötri önöket, reménytelenséget éreznek, vagy általában véve olyan élethelyzetbe jutnak, ahol optimizmusra, derűlátásra volna szükség. Például a következőképpen: „Milkiel, Boldogság Legfőbb Angyala, Derű Uralkodója, kérlek, áldd meg szívemet derűvel, hogy miként Te az Égben, úgy én itt a Földön boldogságot sugározhassak élőlény társaim felé!”

Milkiel azért a „legfőbb angyal”, mert ő a boldogság angyalainak a vezére. Ő a Nap angyala is, aki az ember fénytestén a napfonat (3. csakra) működéséért felelős. Márpedig ez a csakra felel a derűért, a boldogságért, egyben pedig immunrendszerünk megfelelő erejéért. Nem véletlen, hogy ha Milkielt, a derű angyalát szeretnénk behívni az életünkbe segítségért, akkor vasárnap célszerű hozzá fohászkodnunk. A vasárnap ugyanis a Nap szent napja, amikor is a tüzes csillag energiája bennünk a leghatékonyabb.

Egy másik híres boldogságangyal Jofiel, aki a boldog munkavégzésért, illetve azért felelős, hogy örömüket leljék a hivatásukban. Ha valaki úgy érzi, összeütközésbe került a családi, magánéleti boldogsága a karrierjével, vagy egyszerűen csak nyomasztják a munkahelyi kötelességek, akkor tanácsos Jofielhez fordulnia. Például a következő szavakkal: „Jofiel, Boldog Munkavégzés Angyala, kérlek segíts, hogy beteljesíthessem azt a hivatást, amiért a Földre születtem! Mutasd meg az utat, hogy cselekedjek úgy, hogy boldog legyek, s mindenki más is az legyen a környezetemben – s én hálás szívvel fogom követni útmutatásodat…”

Előfordulhat az is, hogy azért nem érzik magukat boldognak, mert „kutyaszorítóba” kerültek – azaz valamilyen probléma közepébe, és úgy tűnik, bárhogy is döntenek, mindenképp bajba jutnak. Az ilyen dilemmák, élethelyzeti válságok megoldásában segít a harmadik legnagyobb hatalmú boldogságangyal, akit Dokielnek hívnak. Ha tehát elakadtak életük útvesztőiben, s úgy tűnik, hogy „csöbörből vödörbe” jutottak, akármerre lépnek, kérjenek segítséget Dokieltől, például így: „Dokiel, Boldog Megoldások Angyala, kérlek, add, hogy felragyogjon szívemben a helyes választás! Szeretettel és hálatelt szívvel kérem, vezess rá arra az útra, mely a legjobb nekem és az élőlény társaimnak is!”

Ki a te személyes boldogságangyalod?

Perzsa fénylények

Eddig a bibliai héber hagyomány boldogságangyalait említettük. De más népek is ismertek boldogságért felelős fénylényeket, így például az ókori perzsák, akik ezeket az angyalokat Amesa Szpenták-nak, azaz „Boldog Halhatatlanoknak” nevezték. Utóbbiak szerintük heten vannak, mégpedig a következők: Asa, az igazság, Vohu Manah a helyes gondolkodás, Armaiti a hit, Kshathra a hatalom, Szpenta Mainju, a boldog szellem, Haurvata a testi egészség, és Amereta a halhatatlanság angyala… A nyolcadik nem más, mint maga Isten, a legfőbb „boldogságfelelős”, akit a perzsák Ahura Mazdának, azaz „Jóságos Szellem”-nek hívtak.

A perzsa vallásban már felmerül a tanítás, miszerint minden embernek vannak személyes boldogságangyalai, akik konkrétan az ő boldogulásáért felelősek. Ezt a késő perzsa korban úgy értelmezték, hogy az azonos hónapban született emberek boldogságát feltehetően ugyanaz a boldogságangyal képes megadni – tehát az, hogy konkrétan valakinek ki a boldogságangyala, azon múlik, hogy melyik csillagjegyben született.

E tanítást átkerült a héber, majd a görög és a római hagyományba, innen pedig a középkori misztikába és asztrológiába is. Ha kíváncsi rá, hogy eszerint személyesen önnek melyik boldogságangyal hozhatja el élete boldogságát, akkor Nap-jegyének (uralkodó csillagjegyének) megfelelően olvassa el a vonatkozó részt…

Személyes boldogságangyalok

Ha a csillagjegyed a…

Kos: A boldogságangyalod Malchidiel angyal (neve jelentése „Isten Teljessége”). Tanács a hívásához: ahhoz, hogy könnyebben kommunikálhass angyaloddal, egy kicsit „lassíts le”, megfontoltabban, türelmesebben kellene élned.

Bika: A boldogságodért Aszmodel angyal felel (ő a kerubok vezetője is). Tanács a hívásához: te könnyen veszed fel a kapcsolatot a szellemi világgal, ám Aszmodel angyalt főként akkor érdemes kérned, ha egy konkrét problémában remélsz tanácsot.

Ikrek: Ambriel angyal, a trónoknak nevezett angyalok vezére felel a boldogságodért. Tanács a hívásához: Ambrielen kívül megszólíthatod a csillagjegyednek megfelelő „üzenethordozó angyalokat” és a „levevőszellemeket” is, akik eligazítanak közvetítői feladatodban.

Rák: A te személyes boldogságangyalod Muriel angyal, aki a Dél égtáját is uralja. Tanács a hívásához: a legenda szerint ez az angyal komoly varázserővel rendelkezik, melyet szükség esetén védenceire is átruházhat.

Oroszlán: Verchiel angyal, aki a Hatalmaknak nevezett angyalok vezetője, felelős a boldogságodért. Tanács a hívásához: Verchiel főként akkor hatékony, ha az egód mérsékléséhez van szükséged alázatra, szelídségre és türelemre, hogy az élet nehézségeit jobban viseld.

Szűz: A te személyes boldogságangyalod Hamaliel angyal (ő a szertartásmágia angyala is). Tanács a hívásához: Hamaliel angyaltól lehet kérni azt az adományt, hogy a kételkedést elengedve jobban higgy abban, hogy veled is történhetnek valódi csodák…

Mérleg: Neked Zuriel Angyal adhatja meg a boldogságot. Tanács a hívásához: Őt szokták arra kérni, hogy vigyázzon az újszülött gyermekekre, de arra is képes, hogy az emberi szívekbe igazságot és bölcsességet plántáljon.

Skorpió: A te boldogságangyalod Barbiel angyal. Tanács a hívásához: Barbiel a Hold 28 udvarát őrző angyalok egyike, a misztika, a mágia segítőszelleme, aki képes mély látnoki képességekkel felruházni a hozzá fohászkodót.

Nyilas: A te személyes boldogságangyalod Adnachiel angyal. Tanács a hívásához: Adnachiel igen magas rangú fénylény, akiről azt tartják, hogy ha mély hittel fohászkodunk hozzá, bármely jóindulatú kérést szívesen teljesít.

Bak:
Hanael angyal felelős a te boldogságodért. Tanács a hívásához: Hanael az egyik legtitokzatosabb, legnagyobb hatalmú angyal, aki megóv a démonoktól, és a holtak szellemeit személyesen vezeti a mennyországba.

Vízöntő: Gábriel arkangyal őrködik a te boldogságodon. Tanács a hívásához: Gábriel a négy legmagasabb rangú angyalfejedelem egyike, aki képes tisztánlátással, bölcsességgel, józansággal ellátni téged.

Halak: A te boldogságodért Barakiel angyal felelős. Tanács a hívásához: ez az angyal az Erényeknek nevezett fénylények közé tartozik, és különösen veszélyes helyzetekben tud hatékony segítséget nyújtani.


Angyali védelembenA Nők Lapja Ezotéria tartalmából

December végén világvége?
Asztrobeszélgetés Gaál Noémivel
Teréz anya és Lady Diana horoszkópja
Luca-napi varázslatok
Útmutatás boldogságvadászoknak
Elengedés, megbocsátás, megtisztulás
Boldogság rendelésre
Akiről sugárzik a harmónia: Borbás Marcsi
A tartós boldogság receptje
Miről árulkodnak az anyajegyek?

 

 

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top