Aktuális

Hétvégén már esélyes a szánkózás

Tíz-tizenkét centis a hó a hegyeinken, de a szánkózáshoz ez még kevés.

A városokban lakók eddig csak óvatosabb havazást tapasztalhattak, a hegyekben viszont már vasárnap óta folyamatosan havazik. Dobogókőn már csaknem 10 centiméteres a hótakaró, de a síeléssel és szánkózással még várnunk kell, a hóréteg erre még nem alkalmas a helyi sícentrum vezetője szerint.

Ráadásul az idő sem igazán „sportolásbarát”, Dobogókőn mínusz 5-6 Celsius-fokot mutatnak a hőmérők, de a havazást erős szél, hófúvás kíséri, ezért a levegő még hűvösebbnek tűnik. Ahhoz, hogy hétvégén már szánkózni lehessen, két dolog szükséges: 30 centis hóréteg és fagypont alatti hőmérséklet.

Hétvégén már esélyes a szánkózás

A Kékestetőn is biztató a helyzet, ott már 12 centis a hó, a 300 méternél magasabban fekvő települések közül a Veszprém megyei Zircen 10, Bakonybél-Somhegypusztán, Tésen és a Bükkben lévő Bánkúton 7-7, míg a Veszprém megyei Kab-hegyen 9 centiméternyi havat mértek.

Az előrejelzés szerint kedden eleinte inkább csak északon–északkeleten valószínű havazás, másutt eső, havas eső várható, majd késő délutántól, estétől délnyugaton–délen is egyre inkább a hó lesz a jellemző. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top