Aktuális

Megajándékoztuk két gyermekotthon lakóit

Az idei év fontos akciója volt a Nők Lapja Cafén a 33 kívánság. Nem kis dolgot vittünk, illetve vittetek véghez, hiszen itt olvasóinké az érdem. 2012-ben sok kisgyerek álma teljesülhetett – és az év zárásaként a Nők Lapja Café is átadta saját ajándékát.

Száztizenhárom gyermek él a budapesti Cseppkő Gyermekotthonban; fiúk-lányok vegyesen, 3-tól 24 éves korig. Az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett gyermekek közül néhányan elvesztették a szüleiket, többségük pedig rossz körülmények között élő családokból érkezik.

Megajándékoztuk két gyermekotthon lakóit

A X. kerületi Gyöngyvirág Otthon lakói hasonló helyzetben vannak, és bár a fenntartási költségkeretből minden gyermeknek jut tanulásra, ennivalóra, sőt ruhára, cipőre, táskára is, az már nem biztos, hogy mindig divatos darabokat sikerül nekik beszerezni.

A Nők Lapja Café vállalta, hogy partnerei segítségével az otthonokban élő néhány kisgyermek tárgyait kijavítja, átalakítja. A neves dizájnerek szabad kezet kaptak a gyerekektől, hogy kissé megunt tárgyaikat újjávarázsolva láthassák viszont.

1. Régi-új laptop
Mike Tamás a nyolcvanas években, a pécsi Művészeti Szakközépiskolában fogott először szórópisztolyt a kezébe. Az airbrush technika akkoriban csak egy volt azok közül, amelyeket a grafikusok használtak. Tíz év múlva, miután Tamás az Iparművészeti Főiskola fotó szakát is elvégezte, védjegye lett a módszer. Festékszóró pisztolyával képeket fúj minden lehetséges felületre: falra, autóra, motorra, sisakra – de fotófestményeit is gyakran kiállítják. Laptoppal még nem próbálkozott, de a mi és a gyerekek kedvéért most megtette. Íme az eredmény:

Megnézem
Összes kép (1)

2. Divatosabb ruhák
A USE az egyik legismertebb hazai divatmárka az „új hullámból”. A védjegy alapítói, Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András együtt végeztek 2004-ben a Magyar Iparművészeti Egyetem öltözéktervező szakán. Letisztult, nőies, egyedi stílusukkal itthon és nemzetközi szinten is ismertek és sikeresek, az „év fiatal divattervezői” és „az év divattervezői” cím tulajdonosai. Ezúttal a „mi” gyerekeinknek terveztek, sőt, nyári kollekciójukból is megajándékozták őket egy válogatással:

Megnézem
Összes kép (1)


3. Spéci biciklik

A Hajtás Pajtás mára fogalom a modern városi életben: jelent egyrészt munkát, másrészt egy szabad életformát. A kis közösségből indult futárszolgálat naggyá nőtte ki magát: magánszemélyektől a legkomolyabb multicégekig mindenhová szállítanak a lakáskulcstól az üzleti iratokon át kisebb tárgyakig mindent. Saját szervizükbe, a Pajtás bicikliboltba bárki beviheti szereltetni a bringáját, nagy szekértelemmel és gyorsan dolgoznak. A „mi gyerekeink” régi bringáit is csúcsjárgánnyá változtatták, nézd csak!

Megnézem
Összes kép (1)


4. Felturbózott cipő és táska

Létezik egyszerre szép, szexi és kényelmes cipő? 2005 óta biztosan: Vágó Réka akkor alapította a REKAVAGO márkát. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet végzett és a London College of Fashiont is megjárt művésznő fiatalos és kozmopolita látásmódjával Magyarország legfontosabb cipődizájnere. Darabjai nőiesek, elegánsak és kényelmesek. Lássuk, mit kezdett egy viseltes gyerekszandállal, és egy régi táskával!

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top