Aktuális

Hózápor, ónos eső a hétvégén

Hétvégén fagypont alatti hőmérsékletre számíthatunk országszerte. Ez még nem lenne nagy baj, jön viszont az ónos eső és a viharos szél is.

Hó, hó, hó: akár tetszik, akár nem, ilyen az igazi tél. A nagy fehérség mellé hab a tortán (vagy épp kis vigasz), hogy hétvége jön. Legalább nem a munkába, hanem a szánkópályára menet kell bukdácsolnunk a hóakadályokon.
Nyugodtan megtehetjük, hiszen nemcsak a mostani hótakaró marad meg, de hétvégén is folytatódik a havazás. Hogy ne legyen annyira szép a dolog, kapunk azért egy kis esőt is minden – havas, ónos – variációban.
A hőmérséklet csaknem mindenütt fagypont alatt marad, de lesz, ahol a mínusz 15 fokot is eléri.

Hózápor, ónos eső a hétvégén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos középtávú előrejelzésében azt írja: pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, egyre többfelé várható havazás, délkeleten–keleten havas eső, néhol eső, a reggeli órákban ónos eső is lehet. Az északi–északkeleti szél a középső területek kivételével többfelé megerősödik, főként a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is lehetnek, emiatt többfelé hófúvásra is fel kell készülni.
Szombaton eleinte keleten–délkeleten hószállingózás, havazás még előfordul, másutt helyenként alakul ki hózápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet –7 és –1 fok között valószínű.
Vasárnap reggelre mindenütt beborul az ég, délnyugat felől egyre több helyen valószínű csapadék. Északon kezdetben hó lehet, amelyet dél felől egyre nagyobb területen ónos eső, majd eső vált fel. A nappali csúcsértékek várhatóan –3 és +3 fok között alakulnak.

A Meteo Klinika meteogyógyásza felhívja a figyelmet arra, hogy több napja folyamatosan kettős front terheli a szervezetet, ez pedig az erős, viharos széllel társulva kínzó fejfájást okozhat. Ingerlékenyek, figyelmetlenek lehetünk, tompulnak a reflexek – a közlekedők duplán vigyázzanak!

Bloggerina 2013
Ha esetleg te is otthon gubbasztasz a gép előtt, jelentkezz vagy jelölj másokat, hogy közösen megtaláljuk 2013 legjobb bloggernőjét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top