Aktuális

Különdíjas lett a magyar séf

Végéhez ért a legismertebb szakácsverseny, a Bocuse d'Or. A magyar induló, Széll Tamás tizedik lett, gratulálunk!
Fotó: Gálos Viktor
Fotó: Gálos Viktor

Thibaut Ruggeri francia séf nyerte meg a Bocuse d’Or szakácsversenyt, ahol most először vett részt magyar induló: a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje. Széll Tamás a tizedik helyet szerezte meg (igen szép teljesítmény), egyben elnyerte el a legjobb poszternek járó különdíjat.

A lyoni döntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehettek részt, összesen 24 országból. Franciaország hetedik alkalommal nyerte meg a világdöntőt. Az ezüstérmet idén Dánia, a bronzot pedig Japán csapata nyerte el.
Az talán meglepetés, hogy a legjobb húsfogást a britek készítették, az viszont korántsem, hogy a halmenük közül a zsűri a norvégokét találta a legjobbnak.

 A „mi Tamásunk” a közönség internetes szavazata alapján kapta a különdíjat azért a plakátért, amint ő látható, amint zöldségekkel, gyümölcsökkel és egy hallal zsonglőrködik.
A magyarok a lelátó jobb felső sarkából ünnepelték Tamást, aki szerda délután mutatta be a 27 tagú nemzetközi zsűrinek 5,5 fél óra alatt készített hús- és halfogását; menüjét a Rubik-kocka ihlette.

A 10. helyezést ért menü:
  • Rombuszhal homárral, köretként lángos
  • Ír marha mangalicaszalonnával, kakukkfűvel és petrezselyemjus-vel
  • Húsos raviolival készült gulyás
  • Gombával töltött répa konfitált sütőtökkel és marinált céklával
  • Marhapofa- és ökörfarok-rillette karórépapürével és céklával
  • Hagymakompót hagymalekvárral és szarvasgombával

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top