Aktuális

Űzd el a telet ezzel a bájos videóval!

A táncosok a saját testükkel formálják meg a Parlament sziluettjét a Tavaszi szél vizet áraszt dallamára.

A héten kapták fel a fejüket a magyar netezők arra a videóra, amiben egy társulat tagjai árnyjátékban mutatják be Magyarország szépségeit. A táncosok a saját testükkel formálják meg többek között egy fürt szőlő, egy lovon ülő betyár és a Parlament sziluettjét a Tavaszi szél vizet áraszt dallamára, így az egész olyan, mint egy elbűvölő mozgó képeslap.

A videó az Attraction Black Light and Shadow Theatre egyik próbáján készült, és rengeteg pozitív komment érkezett rá, amire válaszképp ezt írta a társulat: „Számunkra ezek a kommentek adják a plusz energiát további munkáinkhoz. Bízunk benne, hogy ezzel az egyedi produkciónkkal egy kicsit mi is hozzájárulunk Magyarország imázsához, élményt adva magyarnak és külföldinek egyaránt.”

A produkció vezetője az a Szűcs Zoltán, akit a boldog kilencvenes évek elején még a Hip Hop Boys tagjaként ismertünk meg Real Action néven. A csapata 2004 óta lép fel árnyékszínházként, és ez a táncos műfaj külföldön nagy múltra tekint vissza. Egy évvel ezelőtt számoltunk be például az amerikai Pilobolus társulat csodálatos előadásáról, akik a hetvenes évek óta táncolnak a közönségüknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top