Aktuális

Havazás is jöhet, de a medvék szerint rövid már a tél

Továbbra sem kell mínuszoktól rettegnünk, de a hőmérséklet nem haladja meg jelentősen a nulla fokot. Szerencsére a medvék nem látták meg az árnyékukat, így a néphiedelmek szerint már keveset kell kibírnunk tavaszig.

A népi időjóslás szerint rövid telet jelent, ha a medvék február 2-án nem látják meg az árnyékukat. A szombati medveárnyék-észlelés a Fővárosi Állat- és Növénykertben ígéretesnek tűnik a tavaszt várók számára, ugyanis a mackók árnyéka egyáltalán nem volt látható a borult idő miatt.

A meteorológusok szerint viszont a következő napokban azért még nem árt melegen öltözni, ugyanis az átmeneti enyhülés után visszatért a tél, vasárnap a maximális hőmérséklet mindössze 0 és 4 fok között alakul. A szél viharos lesz, így az időt ennél is hűvösebbnek érezhetjük, főleg mivel keleten akár havazás is előfordulhat. A helyzet a következő napokban sem sokat változik, továbbra is alacsony hőmérséklettel számolhatunk, igaz, hogy többnyire 0 fok felett, és a hét további napjain is jó esélyünk van havazásra vagy havas esőre.

Havazás is jöhet, de a medvék szerint rövid már a tél

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top