Aktuális

Temesvári Andrea-interjú

Tíz kérdés rovatunkban ezen a héten Temesvári Andreát kérdeztük.

10 kérdés Temesvári Andrea1. Ha újraélhetné élete egy pillanatát, melyik lenne az?
Amikor 1983-ban megnyertem az olasz nyílt bajnokságot. Emlékszem, mielőtt szerváltam volna a meccslabdáért, remegés futott végig bennem. „Úristen, vajon sikerül-e?” – gondoltam magamban. Sikerült, és végtelen, eksztatikus boldogság töltött el. Végigvittem, amit akartam! Legszívesebben elhajítottam volna az ütőmet, és odarohantam volna szeretteimhez, hogy együtt örüljünk… De ilyenkor egy ezredmásodperc alatt végigfut az emberen, hogy nem szabad nagyon sírni örömömben sem, nehogy szétkenődjön a festék, pont, amikor mutat a kamera… Ilyenkor rendre kiderül, hogy elsősorban nők vagyunk, és csak másodsorban sportolók.

2. Mit csinál legszívesebben olyankor, amikor nem kell csinálnia semmit?
A férjemmel igyekszem együtt lenni, hiszen a gyerekek és a munka mellett olyan kevés időnk jut egymásra: megpróbálunk egy kicsit együtt kikapcsolódni. Elsődleges célom, hogy a férjemmel és a gyerekeimmel boldogságban, egészségben éljünk, és meg tudjam adni nekik azt a szeretetet, amit tőlük kapok.

3. Mi az a tulajdonság, amit leginkább kedvel a másik nemben?
A kedvesség, udvariasság, figyelmesség, a humor és az okosság.

4. Kinek a tehetségét irigyli legjobban?
Az énekesekét. Csodálatos érzés lehet kiállni egy színpadra, mindent, ami csak a lélekben van, kiadni, és olyan mély hatást kiváltani sok emberből, mint amilyet az igazán nagyok tudnak.

5. Melyik a kedvenc könyve, és miért?
Most éppen napjaink legnagyobb teniszezőjének, Rafael Nadalnak könyvét olvasom nagy élvezettel. Sok minden felidéződik saját életemből is, és sok olyan dolgot tudok meg róla, amit korábban nem is sejtettem, ami titka lehet csodálatos karrierjének.

6. Hová költözne el legszívesebben, és miért?
Gyerekkoromban a szüleimmel éveket éltünk Algériában, és szerettem, hogy mindig meleg volt, tiszta volt az ég és ragyogott a nap. Tehát valami hasonló helyre, igazi mediterrán vidékre vágyom. Pláne ilyenkor télen…

 Névjegy

• 9 évesen kezdett el teniszezni, 14 évesen, 1979-ben már profi versenyző.
• A nyolcvanas évek közepétől egy évtizeden keresztül a világ női elitjének tagja, több évig a 10 legjobb között tartották számon.
• Legnagyobb sikerét 1986-ban érte el, amikor Martina Navratilovával megnyerte a Roland Garrost.
• 16 évig volt a női magyar válogatott vezéregyénisége.
• Visszavonulása után a magyar válogatott szövetségi kapitánya lett.
• Jelenleg a Teniszakadémiát és a Sportmax Teniszcentrumot vezeti.
• Férjezett, 3 gyerek anyja.
• Legnagyobb lánya 12 évesen korosztálya legjobbja.

7. Mi volt élete legfájdalmasabb élménye?
Egy nagyon buta vereség a párizsi Roland Garros tornán, az akkor fénykorában lévő Mandlikovától. A győzelem nem csupán a nyolc közé jutást jelentette volna, hanem azt is, hogy a legjobb négy közé kerülök a világranglistán. Minden úgy állt, hogy nyerek, mint utóbb elmondta Mandlikova, ő is úgy érezte, hogy ezen a napon nincs ellenszere velem szemben, ám rendre olyan ostoba hibákat követtem el, hogy a végére sikerült alulmaradnom. A mai napig nem tudom az okát. Utána bezárkóztam a szobámba, és napokig nem beszéltem senkivel.

8. Hisz a halál utáni életben?
Okvetlenül. Bármennyire igyekszem igencsak sűrű életet élni, kiábrándító volna tudomásul venni, hogy mindössze ennyi lenne az egész…

9. Ha más hivatást kellene választania, mi lenne az?
Ha újra születnék, teniszeznék, de szívesen lennék énekesnő, csak egy jó énekhang kellene.

10. Ki játszaná önt az életéről szóló filmben?
Charlize Theronra gondoltam. Bájos, kedves, aranyos, majdnem olyan, mint amilyen én vagyok… A teniszjeleneteknél pedig megkérném a kislányomat, hogy alakítson engem. Ő olyan, mint amilyen mindig is szerettem volna lenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top