Aktuális

Nem ciki ellopni a szállodai sampont?

A szállodai bekészítés ugye benne van az árban, aki pedig nem védi jelszóval az internet-hozzáférését, az így járt... Mi (nem) számít lopásnak?

Nem ciki ellopni a szállodai sampont? Egy Nagy-Britanniában készült felmérésben arról kérdezték meg az embereket, hogy mik azok a dolgok, melyeket lelkifurdalás nélkül eltulajdonítanak.

A legkevésbé sem meglepő módon a lista élén a szállodai bekészítések – szappanok, samponok, zuhanysapkák – végeztek, melyeket a válaszadók 90 százaléka csúsztat a táskájába elutazás előtt, szinte magától értetődő módon. Alig valamivel lemaradva második lett mások titkosítatlan, vezeték nélküli internet-hozzáférésének használata, mely a megkérdezettek 88 százaléka szerint elfogadható.

A résztvevők valamivel több mint fele bevallotta, hogy lelkifurdalás nélkül teszi zsebre az éttermekben kihelyezett fűszereket, míg 37 százalék italozás után a kiürült poharát is minden további nélkül hazaviszi „emlékbe”.

A dolgozók több mint negyede a munkahelyéről is lenyúl ezt-azt, például tollakat, jegyzettömböket vagy borítékokat, mások az irodai konyhában vételeznek szemrebbenés nélkül a kollégák teájából vagy kávéjából.

17 százalék az önkiszolgáló cukorkaboltban, 11 százalék pedig az élelmiszerboltok zöldség-gyümölcs részlegében nem tud ellenállni egy-egy hívogató falatnak.

Az IKEA-ban kihelyezett grafitceruzák 8 százalék számára csábítóak, a válaszadók 3 százaléka pedig a virágüzlet helyett inkább a közparkokból szerzi be a vázába valót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top