Aktuális

Tovább nyitva tartó óvodák lesznek

Tovább lenne nyitva az óvoda, bölcsőde, és minden oktatási intézményben kapnának meleg ételt a diákok. Családbaráttá tennék Pest megyét.

Szociális térképet készítenek Pest megyéről, hogy kiderüljenek a területi egyenlőtlenségek, így jobban látják a döntéshozók, pontosan hol van szükség családbarát beruházásokra – jelentette be Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke.

Tovább lenne nyitva az óvoda

Szép cél: szeretnének minél több munkahelyet teremteni, hogy a szülőknek ne kelljen ingázniuk, vagyis több időt tölthessenek a a gyerekeikkel. Ugyanakkor – ahol lehetséges – hosszabb ideig lenne nyitva az óvoda és a bölcsőde, és az iskolásokat is tovább lehetne a napköziben hagyni.

De az idősek ellátásáról gondoskodó intézmények is több pénzhez juthatnának. Az oktatási intézményekben pedig mindenhol kaphatnának a gyerekek meleg ételt. A munkahelyeken pedig bevezetnék a rugalmas munkaidőt, ami megkönnyítené a gyerekes szülők dolgát.

Nagyon jól hangzik, de nyilván pénz kérdése is a megvalósítás. Az önkormányzat úgy tervezi, hogy saját és uniós forrásokból valósítanák meg a családbarát megyét.

Hogy pontosan mi hol és hogyan legyen, majd áprilisban szavazhatja meg az önkormányzat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top