Aktuális

Tiszteletbeli szuperhős lett a hallássérült kisfiú

Még csak ötéves, de máris aktívan segít sorstársain a kis "szuperhős".

A történet tavaly tavasszal kezdődött, amikor egy hallássérült amerikai kisfiú, Anthony Smith közölte az édesanyjával, hogy többé nem hajlandó hordani a hallókészülékét, mivel a szuperhősök sem viselnek ilyesmit.

Az anya erre e-mailt írt a Marvel képregénykiadónak, afelől érdeklődve, hogy létezik-e esetleg olyan szuperhős, aki hallókészüléket hord. A kiadónál komolyan vették a kérdést, olyannyira, hogy rajzolóik direkt Anthony kedvéért megalkották a hallókészülékes szuperhőst, Kékfült, majd a személyre szabott képregényt elküldték a kissrácnak. „Amikor először meglátta a képregény borítóját, felkiáltott: Úristen, ez én vagyok!” – mesélte az édesanyja egy tévériportban.

Valódi szuperhős

Valódi szuperhős

Forrás: tumblr.com

A képregénnyel Anthonyt tiszteletbeli szuperhőssé fogadták a Marvelnél. A fiúcska azóta zokszó nélkül hordja a hallókészülékét, és egy Kékfül-jelmezt is varrattak neki, ami szinte állandóan rajta van. Az anyukája elmondta azt is: a kisfiú sokkal magabiztosabb lett, ma már szívesen odamegy más gyerekekhez és játszani hívja őket.

Az elmúlt hónapokban Anthony és Kékfül sztorija rengeteg halláskárosodott vagy másfajta fogyatékossággal élő gyereknek és családjaiknak adott inspirációt. A Marvel ezen felbuzdulva kampányba kezdett: Anthony a családjával és egy másik szuperhőssel, Iron Mannel együtt turnéra indult, melynek során hallássérült gyerekekkel foglalkozó intézményeket látogatnak végig – talpig jelmezbe öltözve –, hogy ezzel is segítsenek a kicsikkel elfogadtatni az állapotukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top