Aktuális

Házhoz viszik a kukákat

Nem kell a szelektív hulladékgyűjtőig cipelni a szemetet Budapesten, ugyanis minden házhoz visznek új, kifejezetten szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukákat.

Előbb-utóbb eltűnnek a szelektív szigetek a fővárosból, mert minden háznak lesz saját szelektív gyűjtőrendszere, vagyis kukái. Ez egyelőre irreálisan hangzik, de március végén kezdik kivinni az első házaknak a szemeteseket.

Házhoz viszik a kukákat

403 ezer új tartály kerül a családi házakhoz és a társasházakhoz. A hulladék elszállítása állítólag nem jár pluszköltséggel. A teljes rendszer kialakítása összességében másfél-két évig tart. 2015-től ez egy uniós kötelezettség, az árát 85 százalékban az Európai Unió állja.

Budapesten tízből heten elkötelezettnek vallják magukat, de csak hárman gyűjtik külön a hulladéktípusokat. Azt remélik, így majd többen veszik a fáradságot, és különválogatják a papír-, üveg-, fém- és műanyag hulladékot.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top