Aktuális

Elsők vagyunk ivásban és cigizésben

Legalábbis abban, hogy a fizetésünk mekkora százalékát költjük el ezekre az élvezeti cikkekre.

Elsők vagyunk ivásban és cigizésbenA magyarok átlagosan a havi bevételük tíz százalékát költik el alkoholra és cigire, és ezzel mindenkit megelőzünk az Economist blogjában közölt statisztikában, amit az amerikai földművelési minisztérium adott ki.

Igaz, hogy ahol tízszer ennyit keresnek, ott kevesebb pénzből is sokkal több dohányt és alkoholt vehetnek mások a havi fizetésükből. Más kérdés, hogy  mivel nekünk kevés a pénzünk, talán jobban meggondolhatnánk, mire adunk ki belőle, viszont az állandó bút is el kell ütni valamivel.

Olyanok vagyunk, mint az oroszok

A számok nem meglepőek, ha belegondolunk, hogy nálunk kiemelkedően magas az alkoholfogyasztás és dohányzásban is dobogósok vagyunk. Hozzánk hasonlóan magas az élvezeti cikkekre költött pénz aránya még Oroszországban, Fehéroroszországban és Indonéziában.

Az adatokból kiderül még, hol mekkora részét költik élelmiszerre a fizetésükre az emberek. Itt általában a szegényebb országoknál magasabb a szám, hiszen amit keresnek, el is megy a legalapvetőbb dolgokra. Kamerun a listavezető több mint negyven százalékkal, őket Egyiptom, Fehéroroszország és Kenya követi. Mi a pénzünk 18 százalékából veszünk élelmiszert, így a középmezőny első felén állunk, bár mostanában sokat drágulnak az élelmiszerek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top