Aktuális

Így segíthetsz a hó fogságában rekedt embereknek

A kora esti hírek szerint még tizenhárom megyében vannak járhatatlan utak, de az M1-es autópálya Tata-Tatabánya-Budapest szakaszát megnyitották a forgalom előtt. Ha segíteni szeretnétek a bajba jutott autósokon, így tehetitek meg!
fotó: MTI
fotó: MTI

Vannak, akik már a második éjszakájukat kénytelenek átfagyva az autójukban tölteni. Továbbra is akadnak megközelíthetetlen útszakaszok, és beteg, valamint gyerekkel utazó autósok is a hó fogságban rekedtek. Ilyenkor érthető módon mindenki segíteni szeretne, íme néhány hasznos oldal, és információ arról, hogyan teheted meg!

Létrehoztak egy közösségi térképet, melyen láthatod, hol, kik akadtak el útközben, és azt is, hogy milyen segítségre van szükségük. Azt is folyamatosan frissítik, hogy hol található a közelben szállás, forró tea és étel. Ha segíteni szeretnél, kövesd az utasításokat, add meg az elérhetőségedet, hogy rád találjanak, akiknek szükségük van rá. Sokaknak már sikerült kiszabadulniuk a hóból, ám még ők sincsenek teljes biztonságban. Egy friss Facebook-bejegyzés szerint a székesfehérvári Sziget Utcai Általános Iskolában ideiglenesen elszállásolt embereknek gyógyszerekre van szükségük.

A Szárnyas Fejvadász Facebook oldalán jelentkezhetsz, ha segíteni szeretnél, de olvashatod a havazásban elakadt emberek kéréseit is. Fontos, hogy alaposan tájékozódj, mielőtt elindulsz. Keress olyanokat, akik terepjáróval, traktorral elérhetnek a kint rekedt emberekhez. Hasonló oldal a Segítsünk a bajban Facebook csoport is. Itt jelenleg is több veszteglő autós írja üzeneteit, de folyamatosan frissülő helyzetjelentést is kaphattok az utak állapotáról.

fotó: MTI
 fotó: MTI

A Budapesti Különleges Mentők terepjáróval indulnak útnak vasárnap. “Holnap reggel 8 órakor indulunk a Campona bevásárlóközpont elől 3 terepjáróval. A hó fogságába esett embereknek és a mentésben résztvevőknek fogunk élelmiszert vinni. Az M1-es autópályán megyünk Győr irányába. Ha van olyan befogadóhely, ahol segítségre van szükség, jelezzétek. Gyógyszert és élelmiszert tudunk vinni!”- olvasható az oldalukon.

A Székesfehérvár és környékén fogható Vörösmarty Rádió közösségi oldalán is értesülhetsz az útviszonyokról. A rádió legfrissebb híre szerint a példaértékű összefogásnak, a mérséklődő szélnek és a folyamatos műszaki mentésnek köszönhetően Fejér megyében mindössze három helyszínen vannak elakadt gépjárművek illetve roncsok az utakon. 

Az elakadt autósoknak hasznos lehet a Honvédség ingyenes telefonszáma: 06-80-102-653.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top