Aktuális

Macskás kávézó nyílt a fővárosban

Kávén és süteményen kívül tizenöt macskát is "kínál" egy budapesti kávézó.

Megnyitott Budapest első „macskás” kávézója. A kávék és sütik mellé bónuszként kapunk tizenöt macskát is, vagy ahogy a honlap fogalmaz: „tizenöt csodálatos élőlényt”.
A cicák pihenőhelyükön dorombolnak, vagy épp kedvükre sétálnak az asztalok között.
Lehet őket nézegetni, simogatni, de etetni vagy a fenekük megtámasztása nélkül felemelni őket szigorúan tilos. Olyannyira, hogy „felszólítás után, ha a fentieknek nem megfelelően viselkedik, akkor a kedves vendég azonnali fizetésre és távozásra felszólítható!” – írják a bemutatkozásban.
A kávézóban minimumfogyasztás van, mindegy, mit rendelünk, de óránként és fejenként muszáj kérni valamit – szeretnék megakadályozni, hogy tömegek járjanak be csak úgy, ingyensimogatásra.

Macskás kávézó nyílt a fővárosban

Az eredeti ötlet Japánból származik, merthogy ott sok a kis alapterületű lakás, amely nem alkalmas házi kedvencek tartására. Így aztán sorra nyíltak azok a helyek, ahol nemcsak enni adnak, de állati társaságot is biztosítanak.
Tudunk hasonló bécsi kávézóról, és állítólag London is felzárkózik nemsoká a trendhez, ott persze pubot nyitnak majd az ötlettel.

 Részlet a szabálykönyvből:
– 14. életévét be nem töltött gyermek nem léphet be a kávézó területére! (Kivétel: minden hónap utolsó csütörtökén, 12–18 óráig.)
Kérjük az ajtó zárva tartását a cicák védelmében! Mindenki csak saját felelősségére léphet be (várandósság, allergia)! Kérjük, belépéskor/kilépéskor a kihelyezett fertőtlenítővel fertőtlenítsék kezüket!
– Alvó macskát tilos zavarni bármilyen formában (kivenni az alvóhelyéről, ölbe venni stb.)!
– Ne húzza a farkát, fülét, lábát!
– Rendelésfelvétel az asztalnál történik, az élelmiszer-higiéniai szabályok betartásával! Kerüljük a hangoskodást! Az állatok szándékos veszélyeztetése büntetőjogi feljelentést von maga után!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top