Aktuális

Újabb hóviharra számíthatunk

A múlt heti ítéletidő sajnos nem csengett le, újabb hófúvással kell számolni...

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre számos megyére figyelmeztetést adott ki: nemcsak sok csapadékkal, de erős széllel és hófúvással is számolni kell. Eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, csak késő délutántól a Dunántúlon szakadozik fel a felhőzet. Kezdetben többfelé várható ismétlődő eső, majd éjszaka főként a Dunától keletre valószínű eső, amit fokozatosan havas eső, havazás vált fel.

Újabb hóviharra számíthatunk

Az északi–északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon, a Duna–Tisza közén viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután általában 6–10, északkeleten 11–14 fok között alakul. Késő este 2–7 fokra számíthatunk. Péntekre az erős hófúvás miatt az ország északkeleti csücskére már másodfokú figyelmeztetések is érvényben vannak, éppen ezért a Magyar Közút Zrt. arra kéri az autósokat, hogy pénteken az ország északi–északkeleti részén senki ne induljon útnak a várható hófúvások miatt.

A rossz időt megérezzük…

A mai napon az erősödő hidegfronti hatás következtében elsősorban ízületi és görcsös fájdalmak jelentkezhetnek, a hirtelen lehűlés a szív- és keringési betegséggel küszködők számára lehet a legmegterhelőbb, olvasható az Időkép orvosmeteorológiai bejegyzésében. A megerősödő, a Dunántúlon viharossá fokozódó szél ingerültséget, fejfájást eredményezhet, a borongós, csapadékos időben pedig lehangoltabbnak érezhetjük magunkat. Fogyasszunk C-vitaminban gazdag ételeket, erősítsük immunrendszerünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top