Aktuális

Ismét veszélyessé vált a hóhelyzet

Tükörjég, hóátfúvások, elakadt járművek: ismét hóhelyzet van az országban.

Ismét veszélyessé vált a hóhelyzetMég alig ástuk ki az országot a hóból, újabb szélsőséges időjárási helyzetre kell felkészülnünk. Jelenleg több megyében havazik, az utak csúsznak, kamionok akadtak el több főútvonalunkon. A reptéren közepes a készültség, sózzák a leszállópályákat, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig kibővítette korábbi figyelmeztető előrejelzését. Azt már reggel tudni lehetett, hogy a Dunántúl nagy részén és a Duna–Tisza köze déli részén hófúvásokra, valamint 24 óra alatt több mint 10 centiméternyi friss hóra lehet számítani, de akkor még nem tudtuk, hogy ismét országos lehet a káosz.

Továbbra is fennáll, hogy Baranya és Tolna megye területén erős hófúvás alakulhat ki, ott a friss hóval fedett területeken az erős szél magas hótorlaszokat is emelhet. Az újabb figyelmeztetés szerint viszont Fejér, Somogy és Tolna megye területén 20 centiméternél is több hó eshet, kedden pedig erős hófúvás várható Pest megye déli és Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében. Akármennyire nehéz is, el kell fogadnunk: visszatért a tél március végén.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ismét felhívta a figyelmet, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról, továbbá figyelje a hatóságok tájékoztatóit, de még így is fennakadásokra lehet számítani.

Meddig tart még a téli idő?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top