Aktuális

Retroőrület: Kutyás persely és társai

Neked is volt kutyás perselyed? Te is a takarékbélyeggel tanultál meg takarékoskodni? És mi volt a kedvenc meződ a Gazdálkodj okosan! játékban? Ezek a retro tárgyak még ma is hasznosak, hiszen segítenek pénzügyi tudatosság nevelésében.

Bár a retroőrületnek hála, a kutyás perselyek ismét ellepték az online áruházakat, azért a Balatonra a vízi pénztárcás turisták nem tértek vissza. Pedig abba még a régi papír ötvenest is belerakhattuk és tuti, hogy szárazan vehettük ki belőle, amikor mentünk a fagyishoz!

Retro őrült - Kutyás persely és társai
 
 

Talán a mai gyerekeket is könnyebben rá lehetne vezetni a megtakarítás lényegére, ha újra lenne iskolabélyeg. És milyen furcsa és meglepő, még hasonló okostelefon-alkalmazással sem rukkolt elő senki… A ballagás után pedig jött az első takarékbetétkönyv.

Retro őrült - Kutyás persely és társai

„Lottósorsoláson szobabútort nyertél…” „Malév-repülővel utaztál, gyorsan célba értél, lépj a 22-es mezőre!” – neked is ismerősen csengnek ezek a mondatok? Na és a narancssárga ezres is ismerős? Tudtad, hogy az első Gazdálkodj okosan! játékot 1966-ban adták ki?

Retro őrült - Kutyás persely és társai

Megtakarítás és sikeres pénzgyűjtés után jöhetett egy kis hazardírozás a ruletten, aminek az „asztala” leginkább egy portörlőrongyra emlékeztetett minket.

Retro őrült - Kutyás persely és társai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top