Aktuális

Ismét családokat mentettek a hóból

Országszerte havazás, hófúvás veszélyezteti a közlekedést. Jelenleg két megye – Komárom-Esztergom és Békés – kivételével az ország egész területén első-, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Csak akkor indulj el, ha nagyon fontos!

Ismét veszélyessé vált a hóhelyzet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére a várható erős hófúvás miatt. A fővárosban annyi hó esett, hogy ott már elsőfokú a figyelmeztetés.
A többi megyében egy fokkal jobb a helyzet, de gyenge hófúvás és hóesés szinte mindenütt tapasztalható.

Kedd éjfélig összesen 5–15 centiméter friss hó valószínű, emellett az élénk északkeleti szél több helyen hordhatja a lehullott havat. Jász-Nagykun-Szolnok megye és Pest megye délkeleti részén arra is fel kell készülni, hogy az erős szél magas hótorlaszokat emelhet.

Tolnában 10–15 percet késnek a buszok, Baranyában két településre be sem mennek. Somogyban az utak járhatók, de kamionstop van érvényben. Zalában hétszáz kamion vesztegel, Pest megyében pedig Cegléd és Nagykáta környéke nehezen járható.

A rendőrök fél nap alatt országszerte 69 embert és 53 autót szabadítottak ki a hó fogságából és sajnos százharminc közlekedési baleset is történt az ország közútjain, nyolc ember súlyos, huszonhat könnyű sérülést szenvedett.

Kedd hajnalban a Készenléti Rendőrség munkatársai az M1 autópályán egy kisgyermekes családnak segítettek biztonságos helyre jutni, mert autójuk elromlott; érdi rendőrök egy olyan kétgyermekes családnak nyújtottak segítséget, akik autójukkal elakadtak a hóban.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, ne üljünk autóba, ha nem muszáj, ha igen, akkor figyeljük a híreket és lassan vezessünk.

Meddig tart még a téli idő?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top