Piacokat, szupermarketeket, vágóhidakat és gyártókat is ellenőrizek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei. Legtöbbször az volt a probléma, hogy a címkéken jelölési hibát találtak, nem derült ki, hogy pontosan, honnan származik például egy sonka, vagy egyszerűen lejárt már a termék szavatossága.
forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal |
Összesen 5,4 tonna élelmiszert vontak be, ez az összesen ellenőrzött tételek 3 százaléka. Nemcsak az élelmiszereket vizsgálták, hanem a környezetet is. Nagyjából százból hat helyen találtak higiéniai hiányosságokat.
Így húsvét előtt is folytatják az ellenőrzéseket: most főleg a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, de a tojásokat, édességeket, a különféle borokat és szeszes italokat, valamint a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket is górcső alá veszik a hatóság emberei.