nlc.hu
Aktuális
15 foknál is több lehet a hétvégén

15 foknál is több lehet a hétvégén

Ha minden igaz, vége a hóválságos időknek: felmelegedés várható, bár a csapadék marad.

Két napig szakadt a hó az ország nagy részén: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról számolt be, hogy Budapesten kilenc esetben a hó súlya alatt kidőlt terebélyes fát távolítottak el, és a havazással összefüggésben több baleset is történt. Arra hívják fel a figyelmet, hogy az épületek tetejéről lezúduló hó és a leszakadó jégcsapok is veszélyt jelentenek.

15 foknál is több lehet a hétvégén

Mára azonban több megyében javult az időjárási helyzet, a havazás miatti elsőfokú riasztást már mindenhol visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Továbbra is télies útviszonyokkal kell azonban számolni; mielőtt elindultok, hallgassátok meg a híreket!

Csütörtöktől a hétvégéig enyhébb légtömegek áramlanak végre hazánk fölé, szombaton az ország déli, keleti kétharmadán akár 10-15 fokot, vasárnap pedig még ennél is melegebbet mérhetünk. Ez még önmagában jól is hangzik, azonban sajnos emellett változékony, csapadékos időnk lesz; előfordulhat hó, eső, záporeső és zivatar is az Időkép jelzése szerint. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top