Aktuális

“Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 4. rész

Egy fiatal pár, Laci és Laura, február elején döntötték el, hogy tudatosan próbálják meg kezelni a pénzügyeiket és öt hónapig spórolni fognak. Olvassátok el legújabb bejegyzésüket!

„Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 4. részAz esküvő előtt álló fiatal pár legutóbbi beszámolójában elmesélte, hogy személyesen jártak bent az egyik fővárosi  Magyar Államkincstár-fiókban, ahol segítséget kértek arra vonatkozóan, hogyan tudják befektetni megtakarításukat. Laci és Laura egyéves lejáratú Kamatozó Kincstárjegyet vásárolnak majd az öt hónapos spórolás után. Ám ahhoz, hogy elérjék céljukat, legalább 500 000 forintot kellene megtakarítaniuk. „Jelenlegi listánk szerint 415 ezer forinttal leszünk gazdagabbak az ötödik hónap végén. Én azonban egy dologban még láttam lehetőséget, mégpedig a drága plusz csatornákban és vezetékes telefonban” – írja Laura, aki miután lemondott az új cipők vásárlásáról, férjének is ultimátumot adott.

 Korábbi bejegyzések:
– 5 hónapig spórolunk! – 3. rész
– 5 hónapig spórolunk! – 2. rész
– 5 hónapig spórolunk! – 1. rész

„Lemondtuk a vezetékestelefon-előfizetésünket, és kisebb csomagra fizettünk elő a tévészolgáltatónál. Ezzel azonban nem csak pénzt spóroltuk! Most Laci ahelyett, hogy valamelyik sportcsatornát bámulná, inkább lejár focizni a közeli parkba a haverjaival, és végre annak is van értelme, hogy az évek alatt felhalmoztunk mintegy 300 darab DVD-t!” – folytatja Laura, aki párjával immár közel 440 000 forintos megtakarításnál jár!

Következő bejegyzésükben arról olvashattok, hogyan gyűjtik a megtakarításukat.

 Ezen spórolnak  Ez lesz helyette Ennyit spórolnak ezzel egy hónapban Ennyit öt hónap alatt
Taxi, autóval munkába járás, sofőrszolgálat  Tömegközlekedés 30 000 150 000
Ebéd a munkahelyi étteremben  Ételrendelés 28 000 140 000
Felesleges ruhavásárlás  Régi, szép ruhák 25 000 125 000
Csökkentik a tv-csatornák számát  DVD-n filmek, sport  8000  24 000 (csak három hónapról van szó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top