nlc.hu
Aktuális
Felhős lesz a locsolkodás

Felhős lesz a locsolkodás

Borús marad a húsvéti hétvége, véget érnek az éjszakai fagyok, de kellemes, tavaszi időre még nem számíthatunk.

Lassan melegszik csak az idő, de húsvétkor már nem kell havazásra számítanunk. Az éjszakai fagyoknak végre vége, a legalacsonyabb hajnali hőmérséklet is eléri vasárnap a 2–8 fokot, igaz, hétfő éjjel újra lekúszhat a higany a hőmérőn –1 fokig. Ma szinte mindenhol felhős marad az idő, kis napsütésre inkább vasárnap számíthatunk, amikor a mai 8 fok körüli csúcshőmérséklet helyett már akár 10–12 fokban is reménykedhetünk.

Szombat reggel nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat a várható jelentős mennyiségű eső miatt. Több területen 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat.
Eközben a Mátrában húsvétkor is lehet síelni: a tavaszi szünet végéig várja a sportbarátokat a Mátraszentistváni Sípark, ahol a pályákon a hóréteg vastagsága 60–120 centiméter. Kilenc sípályán, 3,5 kilométer hosszan lehet csúszni.

Hétfőn újra kicsit hűvösebbre fordul az idő, és jelentősebb felmelegedésben a következő két hétben sajnos nem valószínű, hogy részünk lehet.

Felhős lesz a locsolkodás

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top