Aktuális

Frissítsd fel a nyelvtudásod – tankönyv nélkül!

Szeretnél részt venni egy különleges nyelvórán, ahol élővé teheted a nyelvtudásod? Rögtön hetet is ajánlunk, melyeket garantáltan élvezni fogsz. Lesz itt szerelem, utazás, fűszerek... és még sok minden más!

Frissítsd fel a nyelvtudásod - tanköyv nélkül!1. Drop in Improv Theatre – Beugró drámatagozatosoknak
A Scallabouche művészeti csoporttal az angolnyelv-tudásod mellett színészi képességeidet is fejlesztheted, hiszen egy britekből álló társulat alkalmi tagja lehetsz egy improvizációs esten. Nem kell hozzá semmiféle színpadi előképzettség, bárki részt vehet a workshopon. A program meglepetésekkel teli, hiszen az előadás kezdetén senki nem tudja, mi fog történni a színpadon, még a rendező, Alexis Lathman sem. A színészek és a közönség közös ötletei alapján születik meg a közös darab, és úgy állnak össze a részletek egy nagy egésszé, mint egy dzsesszkoncerten a muzsika.  

Frissítsd fel a nyelvtudásod - tanköyv nélkül!2. Taste and smell! – Gasztrorajongóknak
Tudtad, hogy minél több érzékszervedet vonod be a tanulásba, annál jobban megragad a fejedben a tananyag? Nos, mit szólnál egy közös főzéshez egy angol séffel? Egy fűszeres, illatos, ízletes angolóra: kulináris élmény és hatékony nyelvgyakorlás egyszerre. A szervezés némi kutatómunkát igényel, hiszen kell hozzá egy angol ajkú séf, egy lehetőséget biztosító főzőiskola és egy jó fej angol tanár, aki hajlandó kivonulni a tanteremből egy komplett angolcsoporttal.

 


Frissítsd fel a nyelvtudásod - tanköyv nélkül!3. Tune on! – ha auditív típus vagy
Mindig is furcsa lényeknek tartottad azokat, akik mondjuk fel-alá járkálnak tanulás közben, vagy éppen hangosan mondják fel a leckét, mert egyszerűen így tudják memorizálni a tananyagot? Nincs ebben semmi különös, hiszen háromféle típus létezik. A vizuális emberek játszi könnyedséggel töltenek ki teszteket, és tanulnak meg bármit olvasás útján. Az auditív típusú briliáns kiejtéssel szólal meg a világ bármely nyelvén, hiszen ő az, aki hallás útján rögzíti a tananyagot. A harmadik pedig a fel-alá járkáló kinesztetikus típus, aki mozgás közben tud a leghatékonyabban tanulni. Nos, ez a tippünk kettes csoportnak kedvez: ezeken az online rádiókon angol anyanyelvű műsorokat hallgathatsz a neten.

Frissítsd fel a nyelvtudásod - tanköyv nélkül!4. Fall in love – Ismerkedés kalandvágyóknak
Ess szerelembe – ez a leghatékonyabb módszer mind közül! Vagyis irány a budapesti éjszaka, és a pubok világa! Hogy hol lehet helyes külföldi srácokra bukkanni? Na, ez már a te feladatod lesz! Indulhat is az „angol anyanyelvűek felkutatása” című izgalmas expedíció. Persze kommunikálhatsz itt tartózkodó más nemzetiségű turistákkal is, de azért az az igazi, ha olyannal gyakorolsz, aki nem ejt minden második mondatban ordító nyelvtani hibát. Ebből a gyakorlatból az is kiderül, hogy mennyire vagy kezdeményező, kommunikatív, nyitott és leleményes!


Frissítsd fel a nyelvtudásod - tanköyv nélkül!5. Discover your town! – Városnézés egy külföldi szemével
Képzeld el, hogy turista vagy, aki épp most érkezett Thaiföldről, vagy épp Mozambikból, és buzgó kíváncsisággal szeretné megismerni Budapest nevezetességeit. Te hol kezdenéd a város felfedezését? Ülj fel, mondjuk egy városnézőbuszra, és hallgasd végig angolul városunk történetét. Vagy keress egy kedvedre való képzőművészeti kiállítást, és válassz angol nyelvű tárlatvezetést!

 

 

Frissítsd fel a nyelvtudásod - tanköyv nélkül!6. Role Plays – Társasozz angolul!
Jöhet egy Activity-parti? Akár az angoltanárodat is buzdíthatod arra, hogy néha dobja el (vagy csak felejtse otthon) a tankönyvet, és szervezzen egy társasozást. Lehet, hogy azok is aktivizálnák magukat, akik máskor aludni szoktak a hátsó padban. Ha pedig a tanárod nem vevő az ötletre, akkor hívd át a barátaidat, és gyakoroljatok együtt! Természetesen bármilyen interaktív társasjáték jó a célra, a lényeg, hogy kizárólag angolul beszéljetek.

Frissítsd fel a nyelvtudásod - tanköyv nélkül!7. Film & Talk! – Mozibolondoknak
Mozizz angolul! A szórakozva tanulás egyik közkedvelt módja a filmnézés. Sokat fejlődhetsz, ha eredeti nyelven hallgatod a szöveget, viszont kezdetben érdemes angol vagy magyar nyelvű feliratot választanod, hogy a végére biztosan összeálljon a kép. A filmklub vagy közös DVD-zés elengedhetetlen része a filmnézést záró közös beszélgetés, ahol megoszthatjátok egymással az élményeiteket, gondolataitokat – természetesen angolul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top