Aktuális

Karok és lábak nélkül másoknak segít

Nick Vujicic, a világhírű motivációs tréner hazánkba látogat.

A szerb származású, ausztrál Nicholas Vujicic  karok és lábak nélkül jött világra. Bár a szülei mindent megtettek azért, hogy fiuk minél teljesebb és önállóbb életet tudjon élni, rengeteg nehézségen ment keresztül. 

Nick Vujicic Magyarországon tart előadást

Gyerekként az iskolatársai sokat csúfolták, emiatt nyolcévesen depressziós lett, tízévesen pedig öngyilkosságot kísérelt meg. Saját elmondása szerint sokáig nem látta értelmét életének. Egy ideig ugyan imádkozott azért, hogy nőjön keze és lába, de egy idő után rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki, és célt kell keresnie az életében. Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat.

Sok gyakorlással és akaraterővel két lábujjának segítségével megtanult írni, gépelni, a számítógépet használni, fésülködni, fogat mosni és borotválkozni. 17 éves korában kezdett előadásokat tartani iskolákban, mára a világ minden táján telt házas előadás-sorozatokat tart, létrehozta saját nonprofit szervezetét (Life Without Limbs), könyveket jelentet meg és filmeket forgat.  A Kaliforniában élő Vujicic 2012. február 12-én feleségül vette barátnőjét, Kanae Miyaharát, gyermekük, Kiyoshi James Vujicic 2013. február 13-án született meg. 

Nick Vujicic Magyarországon tart előadást

Vujicic április 19-én és 20-án első ízben látogat Magyarországra, Budapesten, Pécsett és Debrecenben tart majd előadásokat. Nick Vujicic előadásainak felvezetéseként bemutatkozik Magyarország első sérültekből álló gospelkórusa, a Never Give Up Gospel Bolyki Balázs vezetésével, illetve fellép a sérült  fiatalokból álló NEMADOMFEL Együttes, Noel Richards és Pintér Béla. A rendezvénysorozat teljes bevétele jótékony célokat szolgál: a bevételből Magyarország első passzívház közintézménye épül fel Óbudán, mely fogyatékos emberek számára nyújt lakhatási lehetőséget, várhatóan 2013 decemberétől.

Előadások:
Budapest, Jégcsarnok
2013. április 19. 15 és 19 óra
Jegyár adományként: 3500 Ft

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2013. április 20. 10 óra
Jegyár adományként: 2500 Ft

Debrecen, Főnix csarnok

2013. április 20. 19 óra
Jegyár adományként: 2500 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top