Aktuális

Magyarországra jön a transzlégzés atyja

A transzlégzésről már olvashattatok nálunk, most ki is lehet próbálni – nem is akárkitől tanulhatunk!

Hallottatok már a holotróp vagy transzlégzésről? Állandó szerzőnk, Soma is többször említette már az írásaiban. Ez egy olyan intenzív légzéstechnika, amelynek gyakorlása során a felgyorsult légzés miatt megnövekszik a széndioxid kilégzése, vagyis jelentősen lecsökken a vér széndioxid tartalma, ennek hatására tudatmódosulás következik be. Hasonló ahhoz, mint amit a hegymászók tapasztalnak 4000 méter magasan és magashegyi transzként ismert. Euforikus lelki és spirituális élmények követik egymást ebben a belső utazásban, emlékek, elfojtások, érzelmi blokkok szabadulhatnak fel. A technika megalkotója, Stanislav Grof új fejezetet nyitott a nem szokványos tudatállapotok kutatásában ötven évvel ezelőtt; most pedig Magyarországra érkezik az Integrál Akadémia meghívására, hogy bemutassa a világon egyedülálló és terápiás módszereit.

Magyarországra jön a transzlégzés atyja

“A globális krízis megoldásában az ember személyiségének megértése a kulcs” – vallja Grof, aki a különleges tudatállapotok szakértője, a transzperszonális pszichológia egyik alapítója, és aki ezúttal pszichoterapeuta feleségével, dr. Christina Groffal érkezik Budapestre.

A május 10-től 12-ig tartó háromnapos rendezvénysorozat fővédnöke prof. dr. Bagdy Emőke pszichológus, meghívott vendége Müller Péter író. Az előadók az ELTE Gólyavárban és a Belvárosi Színházban mondják el gondolataikat az önismeretről, a spiritualitás, a pszichológia és a pszichoterápia összefüggéseiről, a transzperszonális pszichológia jövőjéről.

További előadók: Gánti Bence integrálpszichológus, Frecska Ede pszichiáter főorvos, dr. Daubner Béla hipnoterapeuta, Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta, Bartha Dávid pszichológus, Andrek Andrea perinatális pszichológus.

A holotróp légzés módszerét természetesen szintén bemutatják; várják mindazokat, akik szeretnék kipróbálni. A részletes programot itt találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top