Aktuális

Együtt érez a világ a bostoni merénylet áldozataival

Négy magyar is részt vett azon a bostoni futóversenyen, ahol kedden több pokolgép robbant a célegyenesnél. Hárman meghaltak, és rengeteg a sebesült. Sorra érkeznek a részvétnyilvánító üzenetek.

A kedd reggeli hírek szerint hárman haltak meg és több mint száznegyvenen megsebesültek, amikor két pokolgép robbant a bostoni maraton célegyenesében.
Délután 2 óra 50 perckor hallatszott az első robaj, majd 12 másodpercre rá, mintegy száz méterrel arrébb a második. „Miután eloszlott a füst, rengetegen feküdtek sérülten a földön” – mondták a szemtanúk.

A halottak egyike egy 8 éves kisfiú a The Boston Globe című lap beszámolója szerint, de legkevesebb nyolc 2 és 12 év közötti gyereket is kórházba szállítottak. Négy magyar résztvevőről tudunk, a konzulátus szerint mindannyian célba értek még a robbantások előtt.

Egyelőre nem tudni, ki áll a merénylet mögött. Barack Obama úgy nyilatkozott, „amíg nincsenek birtokában minden ténynek, nem szabad elhamarkodott következtetést levonni”.

Ferenc pápa az elsők között fejezte ki részvétét az áldozatoknak és családtagjaiknak, de rengeteg híresség is megdöbbent a hír hallatán.

A Suhanj! Alapítvány fotója szerint a jótékonysági szervezethez tartozók közül többen is kint voltak a helyszínen. Mint blogjukon írták hétfő reggel: „A bostoni maratonon induló Simonyi Balázs a kezdetek óta velünk van, egyike első futóinknak. Neki sikerült először találkozni példaképeinkkel. Köszönjük a fotót, és nagy hajrát küldünk Balázsnak Bostonba!” Sokan aggódtak a fiatalokért, akiket azóta sikerült telefonon utolérni, a hírek szerint célba értek és jól vannak.

A Futóblog közössége pedig „Együtt érzünk, Boston” címmel tett közzé bejegyzést. Azt kérik, olvasóik „csatlakozzanak a Runberries, a SUHANJ! és a DK Team futóihoz, és viseljenek fekete karszalagot” a hétvégi rendezvényeken.

Együttérez a világ a bostoni merénylet áldozataival

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top