Aktuális

29 fok is lehet a héten

Jó hír: ezen a héten sok lesz a napsütés és kevés az eső, akár a 29 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Hétfőn északkeleten napos időre számíthatunk, a déli óráktól viszont főként nyugaton és délen elszórtan zápor, zivatar is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Zivatar idején a szél erőssége akár viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 Celsius-fok között várható.

Kedden többórás napsütésre számíthatunk, elszórtan lehet zápor, néhol zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb 20 és 23 fok között alakul.

29 fok is lehet a héten

Szerdán is napos időre van kilátásunk, legfeljebb a keleti határ mentén lehet egy-egy zápor, napközben 21–24 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtökön derült, napos, száraz idő várható, akár 25 fok is lehet.
Pénteken is sütni fog a nap, csapadék nem valószínű, a nappali maximumok pedig 24 és 28 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is szervezhetünk szabadtéri programot, de esernyőt azért vigyünk: a többórás napsütés mellett helyenként már előfordulhat zápor, zivatar. A szél is megélénkül, több helyen erős széllökések lehetnek. Szombaton 25 és 29 fok közötti maximumértékek várhatók, vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul a szakemberek szerint.
A Meteo Klinika meteogyógyásza felhívja a figyelmet arra, hogy a déli órákban az UV sugárzás többfelé eléri az erős fokozatot, akár már 15-20 perc alatt is megpirulhat a bőr. Az allergiahelyzetben is romlás várható, sokféle növény szórja egyszerre a pollenjét.

„Az érzékeny bőrűek minimum 30-as faktorszámú naptejjel óvják a bőrüket, de a legjobb, ha a napozás szempontjából legveszélyesebb déli órákban egyáltalán nem mennek napra. Az allergiások a kellemetlen tünetek csökkentése érdekében mellőzzék a tejtermékek fogyasztását” – javasolja Bánhegyi Marianna. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top