Aktuális

Hol a legtöbb baci a munkahelyen?

Nem gondoltuk volna, de a konyhában több a veszélyes baktérium, mint a vécében.

Meglepően sok baktérium tenyészik a munkahelyi konyhákban, a hűtő, a mikró ajtaja és a vízforraló füle különösen forgalmas felületek – írja a Daily Mail egy új kutatás alapján.

A vizsgált munkahelyi konyhák felét ítélték veszélyesen fertőzöttnek, amiért a rendszeres kézmosás hiánya lehet a felelős, mivel a kólibaktériumot és rokonait találták meg nagy számban. Ezek lehetnek ártalmatlanok, de ételmérgezést is okozhatnak.

Hol a legtöbb baci a munkahelyen?

Tenyészet a vízforralón

Az edényszárítók negyedén a biztonságosnál négyszer több baktériumot találtak, a hűtőajtók és mikrók harmada volt fertőzöttebb a még egészséges értéknél. A vízforralóknál már negyven százalék ez az arány, ami magasabb annál, amit a mosdókban találtak, és a konyhai felületek 75 százaléka volt fertőzöttebb a női vécékben álló szemeteseknél.   

Az áldatlan állapotok ellen a kutatás vezetője azt javasolja, hogy ezeket a területeket rendszeresen fertőtlenítsék, és a munkaadók helyezzenek el kéztörlőket, szappant és tisztítószereket a konyhában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top