Aktuális

Életmentő műszerek a Gyermekklinikának

Több száz kisgyermek kap komolyabb esélyt a gyógyulásra azzal, hogy a Tűzoltó utcai klinikán nemsokára lesz defibrillátor és újraélesztő kocsi is.

Magyarországon kétszázötven-háromszáz kisgyermeknél fedeznek fel rosszindulatú daganatot, a gyerekek felét a Tűzoltó utcai klinikán kezelik, a nemrégen felújított és kibővített intenzív osztályon. Csakhogy eddig olyan komoly eszközök hiányoztak innen, mint a defibrillátor és az újraélesztő kocsi. Ám most van rá remény, hogy ezt is be tudják szerezni.

Életmentő műszerek a GyermekklinikánakA húszéves Béres Alapítvány jótékonysági estet szervezett a daganatos gyermekek megsegítésére. A rendezvény teljes bevételét a Gyermekklinika új intenzív osztályának korszerű fejlesztésére ajánlották fel. „Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!” idézte id. dr. Béres József szavait Béres Klára, az alapítvány elnöke. „Nagyon jó érzés, mikor arra gondolok, hogy a mögöttünk lévő két évtized alatt milyen sok embernek, közösségnek tudtunk a segítségére lenni, hányaknak adtunk gyógyulást, erőt, reményt.”

Ez már a kilencedik, a daganatos betegek megsegítésére rendezett jótékonysági est volt a szervezet életében. „Támogatásunk eredményeként hisszük, hogy még több daganatos gyermek kap esélyt a gyógyulásra, nyerheti vissza egészségét” – tette hozzá Béres Klára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top