Aktuális

Vakon túrázott 55 kilométert a Mátrában

Egy látó túrázó segítette végig a kemény hegyi terepen a vak férfit, akivel hihetetlen kitartással teljesítették a távot. A versenytársak ágakat pakoltak el az útjukból.

„Nem túl rég ismertem meg Istvánt, és tudtam meg róla egy picit többet. Egy álom számára a Kinizsi 100 teljesítése” – kezdi beszámolóját a Túrablogon Kimmel Péter, a Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesületének tagja, aki szerint ezt a távot látóként is kemény teljesíteni. A Mátrabérc teljesítménytúra, amin részt vettek a vak Jeremcsuk Istvánnal, a Mátra fő gerincén vezet végig, és az ország egyik leglátogatottabb teljesítménytúrája.

Támogatták egymást. Fotó: //tura.blog.nepsport.hu
Támogatták egymást Fotó: Regősné Kiss Edit

A hajnali indulás után a tömeg miatt úgy döntöttek, hogy István felveszi a Vak sportoló feliratú pólóját, hogy jobban odafigyeljenek rájuk az őket előzők. Ez nem várt reakciót váltott ki a sporttársakból.
„Többen eltettek követ vagy ágat az útról, hihetetlen volt látni!” – írja Kimmel Péter.

Nagy küzdelmek és kalandok árán végül időben értek be a célba. „Láttam Isti arcát, ahogy felszabadul. Euforikus érzés volt beérni, nem nagyon lehet körbeírni sem – meséli a túrázó. – Ez egy olyan emberi kapcsolat, ahol feltétel nélküli a bizalom. 12 óra 53 perc szintidőben ott, ahol százszázalékos adottságokkal is nehéz célba érni! Rengeteg pozitív jelet kaptunk útközben, sok biztatást és mindent köszönünk!”

Nézzétek meg a célba érésről készült megható videót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top