Aktuális

“Milyen lehet egy táncverseny közelről?”

Amit tudnak, megadnak a Filep családban a két gimnazista gyermeknek. Étel, tanszerek, ruhák... "extra" programokra már nem futja. Pedig Orsolyának most ezzel lehetne a legnagyobb örömet szerezni.

Orsi és anyukája is nagyon örült, amikor megtudta, hogy a kislány bekerült a 33 kívánság akcióba. Nem könnyű az életük a Szabolcs megyei Tarpán, de szerencsére mindkét szülőnek van munkája: az édesapa a helyi pékségnél dolgozik betanított munkásként, az édesanya pedig közmunkát végez a polgármesteri hivatalnál: minden lehetőséget megragadnak a boldoguláshoz. Fontos számukra, hogy taníttassák két gyereküket: Orsolya és Márk a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium tanulói.

„Hogy milyen az élethelyzetünk…? – gondolkodik el Viktória. – Mondjam, hogy nehézkes, hogy rossz? Nem mondom, mert vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetű emberek. Ha kell valami a gyerekeknek, azt mindig előteremtjük valahogy. Most Orsolyának szeretnénk örömet szerezni. Nyolcadik éve társastáncol, nagyon szereti, a terve az, hogy tovább fog tanulni egy művészeti iskolában. Mindig nézi a Tíztánc-bajnokságot és vágyakozik, hogy milyen lehet élőben egy táncverseny. Ezt a vágyát viszont akárhogy is szeretném, nem tudom teljesíteni. Remélem, az önök segítségével sikerül…”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top