Aktuális

Kirakatban ülve keresnek munkát a dánok

Akár egy terméket, úgy árulják saját munkaerejüket az állástalanok.

Új álláskeresési módszert kínál a munkanélküliek számára egy dán cég. Koppenhágában kirakatokat adnak bérbe az állástalanoknak, akik egy íróasztalnál ülve „árulhatják magukat” a potenciális munkaadóknak, akár egy terméket. Az érdeklődők elolvashatják a munkakereső kifüggesztett önéletrajzát vagy weboldalának címét, de akár be is mehetnek beszélgetni vele.

Forrás: Oddity Central
Forrás: Oddity Central

„Bármit hajlandó vagyok megpróbálni. Úgy éreztem magam, akár egy majom a ketrecben. Az emberek sétáltak és megbámultak” – számolt be tapasztalatairól egy hat nyelven beszélő politológus, aki immár négy éve keres állást. Hozzátette azt is, hogy a járókelők többsége részéről pozitív reakciókat tapasztalt.

A kirakatos módszerrel számos magasan képzett szakember, így többek között ügyvédek, adószakértők és korábbi cégvezetők is próbálnak munkát találni. Az ötletgazdák állítása szerint eddig minden harmadik ügyfelük 1-2 nap után sikerrel is járt. Bár eredetileg csak két hétre tervezték a projektet, most mégis folytatják tovább, ugyanis hatalmas az érdeklődés a módszer iránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top