Aktuális

Árvízhelyzet: Árad a Sajó és a Duna

Elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Duna felső szakaszain, és a Sajó miatt is lezártak utakat.

A Dunaremete–Rajka közötti árvízvédelmi szakasz teljes hosszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombaton 10 órától. A Vének–Dunaremete közötti és a Vének–Dunaszentpál közötti szakasz bácsai gátőrjárásában szintén elsőfokú az árvízvédelmi készültség reggel 6 órától – olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján.

Az országos hidrológiai és meteorológiai prognózis szerint Nagybajcs térségében a harmadfokú árvízvédelmi készültséget – 610 centimétert – jelentősen meghaladó árhullám várható. A folyó Győr-Moson-Sopron megyében a jövő hét második felében tetőzhet, a Duna németországi és ausztriai vízgyűjtőin ugyanis többfelé hullott 30-35 millimétert meghaladó csapadék – írták.

Árad a Sajó is, emiatt szombat reggel öt órától le kellett zárni a 2603-as jelű összekötő út 26-os főút és Sajókaza közötti szakaszát – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top