Aktuális

Szavazz: kinek az élete változzon meg?

Újra keresik a főállású angyalokat: újra anyagi segítséget kaphatnak néhányan ahhoz, hogy megváltozzon az életük és másokét is megváltoztassák.

Szavazz: kinek az élete változzon meg?Már öt éve létezik Magyarországon a főállású angyal program, egy speciális, valós igényekre valódi tettekkel reagáló civil program. Lényege, hogy a pályázat útján kiválasztott „angyalok” civil szervezetek munkáját segítik egy éven keresztül, alkalmazásuk költségeit pedig erre az időszakra a Vodafone Magyarország Alapítvány állja. Mostanáig huszonegy angyal kezdte meg a munkát, közülük többen a mai napig a választott szervezetnél dolgoznak.
Idén újra kezdődik a válogatás: június 10-ig még lehet jelentkezni. Mi addig is kiválasztottuk a Nők Lapja Café kedvenceit – szavazzatok, ki kerüljön a döntősök közé!

„A siker garantált”
Romatech – Mahner Tamás
Civil szervezet: Egyesek Ifjúsági Egyesület
A projekt megvalósításának helye: Nógrád, Szécsényi kistérség

Szavazz: kinek az élete változzon meg?

„2011 óta foglalkozom a Nógrád megyei gyerekekkel és fiatalokkal. Roma és nem roma hátrányos helyzetűekkel együtt foglalkozunk, esélyegyenlőséget teremtve. Az ifjúság 21. században elengedhetetlen képességeit fejlesztjük az új média eszközeinek segítségével. Ezzel növekszik közösségi részvételük és erősebbek a munkaerő-piaci esélyeik. Célom, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok megtalálják útjukat a szabad önmegvalósítás felé és képesek legyenek saját életüket boldogan élni.
A projekt már létező tapasztalatokra és eredményekre épít, ezért a siker garantált. Nem elégszem meg a pályázatban elnyert támogatással, fontos feladatom a további forrásteremtés, ami a résztvevőknek jelent fejlődési és munkalehetőséget. Ha rám szavazol, négyszáz másik embernek is esélyt adsz.”

„Együtt csodákra vagyunk képesek!”
Gyermekmentő sterilszoba – Cseh Judit
Civil szervezet: MÁTRIX Közhasznú Alapítvány
A projekt megvalósításának helye: Csongrád, Szeged

Szavazz: kinek az élete változzon meg?

„A Gyermekmentő Sterilszoba misszió a rászorulók gyógyulását, az esélyegyenlőséget segíti elő. A rossz körülmények között élő beteg gyerekek a kezelések utáni krízisidőt és a lábadozást stabil körülmények között, a Steril Házban tölthetik. A támogatás ezt segítheti!
A beteg, halmozottan hátrányos picik esélyegyenlőségének segítése életmentő lehet.
Ez sokszor sok ember apró mozzanatainak összességéből válik óriás csodává.”
www.sterilszoba.hu

„Láss másképp!”
A sport öröme – Szabó István
Civil szervezet: Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete
A projekt megvalósításának helye: Magyarország, Budapest

„Az integrált oktatásban részt vevő látássérült fiatalok többségét felmentik tornából, és máshol sincs lehetőségük sportolásra, részben információhiány miatt. A sport nemcsak az egészségre gyakorolt kedvező hatása, hanem közösségformáló szerepe miatt is fontos.
Születésemtől vak vagyok, gyermekkoromtól aktív életet élek, korábban versenyszerűen úsztam, jelenleg vakfocizok, mellette futok és kondizok. A sport sokat adott nekem, segített abban, hogy teljes értékűnek érezzem magam. Szeretném, ha ezt sorstársaim is megélhetnék. Érintett és szociális szakember is vagyok, tudom, miről beszélek. Mind a sorstársaknak, mind a körülöttük élőknek hitelesen tudom megmutatni, mennyivel színesebbé teheti az életüket a sport, az aktív időtöltés.”

„Tudatos fogyasztás, jobb ember”
Falusi Porta Tanoda program – Lipcseiné Takács Nóra
Civil szervezet: Magyar Műhely Alapítvány
A projekt megvalósításának helye: országos

Szavazz: kinek az élete változzon meg?
„Az FPT-program révén azok is betekintést nyerhetnek a még fellelhető hagyományos mezőgazdálkodási módokba, akik ezektől eltávolodva élnek, és ezáltal felismerhetik az ökológiai összefüggéseket. Aki megtapasztalja az értékes élelmiszerek élvezetét, az tudatos fogyasztóvá, egyben jobb emberré is válhat. Azért választottam ezt a témát, mert szociológusként, agrár-mérnöktanárként és háztáji gazdálkodóként fontosnak tartom, hogy mindenki megtapasztalja az egészséges élelmiszerek ízét, előállításuk módját és ezáltal fogyasztói attitűdjük és végső soron emberi tulajdonságaik is kedvező irányba változzanak.
Túlnépesedett világunkban utópisztikus elképzelés volna mindenkit gazdálkodásra biztatni, ugyanakkor az alapvető élelmiszer-termelési folyamatok megismerésének joga minden fogyasztót meg kell, hogy illessen.”

„Tudom, hogy min megy keresztül egy beteg gyerek”
Második Otthon – Belcsik István
Civil szervezet: „Második Otthon” Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona
A projekt megvalósításának helye: Veszprém, Bakonyszücs

„Az otthonban egy komplex szabadidős és rehabilitációs programsorozatot szerveznénk gyerekek és felnőttek részére – erre hazai körülmények között más intézményben nincs lehetőség. Pedig többek között ez biztosítja a gyógyultak és családjuk hosszú távú életútkövetését és rehabilitációját. Mint volt beteg tudom, hogy min megy keresztül egy gyerek és a családja, amikor daganatos betegségről esik szó, és hogy kevés helyen számíthatnak igazi segítségre. Az otthon az ország legrégebbi ilyen profilú intézménye.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top