Aktuális

Hűvös, esős nyarunk lesz

Nemzetközi kutatóintézetek szerint az átlagosnál hűvösebb és csapadékosabb lehet az idei nyár a Kárpát-medencében. Kánikula is várható, de ritkábban, mint tavaly.

Nyolc nemzetközi intézet, köztük az amerikai NASA, az orosz Hidrometeorológiai Intézet és a japán Meteorológiai Ügynökség hosszú távú szezonális előrejelzései alapján nemcsak az elkövetkező napokban, hanem egész nyáron a megszokottnál hidegebb és csapadékosabb évszakra készülhetünk – összegezte az Esőtánc.hu.

Hűvös, esős nyarunk lesz

Mindez nem azt jelenti, hogy nem lesznek kánikulai időszakok, csupán annyit, hogy az átlaghőmérséklet alatta maradhat a szokásosnak és némileg több eső várható. Az intézetek többsége átlag körüli vagy annál hidegebb időjárást jelez a nyárra, a brit MetOffice különösen az évszak elejét várja hűvösre. Ősszel aztán némi melegedés várható, és a hőmérsékletek visszatérhetnek az átlag körüli értékre.

Az átlagosnál hűvösebb nyár nem feltétlenül kedvezőtlen az idegenforgalomra. Ez az előrejelzés ugyanis akár jelentheti azt is, hogy a tavaly tapasztalt – és az idegenforgalomnak sem kedvező – extrém hosszú és gyakori hőségidőszakok gyakorisága csökken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top