Aktuális

Fair play-díjra jelölik Kiss Pétert

Meghallgatást tartott a Kancsendzöngán történt tragédiáról a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség. A megbeszélésen megállapodtak arról, hogy Kiss Péter hegymászót a sportszerű cselekedeteket elismerő Fair play-díjra jelölik.

A csaknem háromórás megbeszélést Farkas Péter, a szövetség elnöke hívta össze, jelen volt Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíciósorozat vezetője és Sterczer Hilda hegymászó, Erőss Zsolt felesége is.

A hegyen történtek részletes összefoglalása után beszéltek Kiss Péter felkészültségéről, a hosszan elhúzódó mászás okairól, a mászók által vitt vízmennyiségről. Szóba került a magyar magashegyi hegymászás jövője is.
A résztvevők megállapodtak abban, hogy Kiss Pétert a hegyen tanúsított önzetlen magatartása elismeréseként Fair play-díjra jelölik.

Fair play-díjra jelölik Kiss Péter hegymászót

Kiss Péter és Erőss Zsolt idén május 21-én az India és Nepál határán lévő Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsának meghódítása után lefelé ereszkedtek, amikor Erőss Zsolt erősen legyengült. Társa lejjebb tartott külföldi mászókkal, ám amikor észlelte Zsolt lemaradását, visszament érte, próbálta jobb állapotba hozni, majd elindultak lefelé. Útközben azonban eltűntek: Kiss Péter valószínűleg lezuhant, holttestét fotóról azonosították, Erőss Zsoltot nem találták meg.
Akik Péterrel korábban együtt ereszkedtek, épségben elérték az alaptábort.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top