Aktuális

Hétfőn ne indulj el ügyintézni!

Július elsején zárva tart a legtöbb gyógyszertár, háziorvosi rendelő és szakrendelő, valamint számos hivatal is, mivel ekkor tartják nemcsak az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napját, de a köztisztviselőkét is.

2011 óta munkaszüneti napnak számít az egészségügyi dolgozók számára július elseje, Semmelweis Ignác születésének napja. Ennek megfelelően a 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító szolgáltatók, azaz a háziorvosi rendelők, a szakrendelők és a gyógyszertárak zárva lesznek.



Hétfőn csak az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban lehet hozzájutni gyógyszerekhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását, hívta fel a figyelmet a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ). Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.



Hétfőn nem érdemes orvoshoz menni



Lesz azért orvos és mentő

A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál az alkalmazottak a munkaszüneti nap rendjének megfelelően dolgoznak majd. A sürgősségi betegellátás viszont ekkor is teljes kapacitással működik és az Országos Vérellátó Szolgálat vérellátása is zavartalan lesz.



Mielőtt elindulnánk valahová, érdemes tájékozódni a július elsejei háziorvosi rendelésről, a gyógyszertárak nyitva tartásáról és ügyeleti rendjéről, a vérellátó szolgálatok és a rendelőintézetek működéséről, vagy várni egy napot. Július 2-án, kedden az egészségügyi intézmények újra a megszokott rend szerint működnek.

Ők is pihennek

A helyzetet nehezíti, hogy a köztisztviselőket és közalkalmazottakat is július 1-jén ajándékozzák meg egy szabadnappal, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete ugyanis még 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon július 1-je legyen a köztisztviselőké (is).
Így aztán ezen a napon a hivatalok – minisztériumok, közigazgatási hivatalok, megyei önkormányzati irodák, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, az APEH, az OEP és hasonló intézmények – csak ügyeletet tartanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top