Aktuális

Zivatarokkal érkezik a hétvége

Záporokkal tarkított meleg napokra számíthatunk...

A hét utolsó munkanapján az eddiginél már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan kialakulhatnak az ország területén záporok, zivatarok. A Dunántúl nyugati részén és zivatarok környezetében az északi–északkeleti szelet erős lökések is kísérhetik, délután azonban marad a 30 fok körüli meleg, és hajnalban is egyre kevesebb helyen csökken 15 fok alá a hőmérséklet.

Zivatarokkal érkezik a hétvége

 

Szombaton és vasárnap nedvesebb, labilisabb légtömegek határozzák meg időjárásunkat, így a napsütés mellett magasra törő gomolyfelhők képződnek, és több helyen – a jelenlegi számítások alapján legkisebb eséllyel keleten–délkeleten – záporok, zivatarok szakíthatják meg a strandidőt. Hevesebb események kialakulására is jó esély mutatkozik, elsősorban a középső tájakon és a Dunántúlon intenzív villámtevékenység, felhőszakadás, viharos erejű szél, helyenként jégeső is kísérheti a zivatarokat. Továbbra is marad azonban a nyári meleg, 30 fok körüli, a tartósabban napos tájakon kevéssel afölötti hőmérsékletekkel, zivatarok idején azonban jelentősen, akár több mint 10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

A következő hét elején aztán észak–északnyugat felől szárazabb, stabilabb levegő áramlik fölénk, így egyre kevesebb helyen alakulhat ki újabb zápor, zivatar. 

A meleg júliusi idő tartósnak ígérkezik, legalább a jövő hét második feléig enyhe hajnalok és 30 fok körüli, vagy egy-két fokkal ezt meghaladó hőmérsékletű délutánok garantálják az igazi nyaralóidőt.

Álló- és folyóvizeink hőmérséklete a következő napokban tovább emelkedik, a Balaton Siófoknál jelenleg 21, a Velencei-tó Agárdnál 23, a Fertő-tó és a Tisza-tó pedig 22 fokos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top