Aktuális

Pékségbe járnak a mosoni kacsák

Íme a legújabb hazai turistaattrakció...

Ha ez nem üti ki a cukiságmérőt, akkor semmi! Mosonmagyaróváron naponta kétszer totyognak el a pékségbe az állatok. Fegyelmezetten, lökdösődés nélkül, libasorban vonulnak naponta kétszer is egy kis potya falatozásra a vadkacsák a Lajta pékséghez – írják a Magyarország Állatvilága Facebook-oldalon.

 

 

 
Így néz ki az igazán szabályos libasor
Forrás: Magyarország Állatvilága

„Egy hónappal ezelőtt egy kacsamama a kicsinyeivel a Duna-ágról felfedezőútra indult – meséli Kárpátiné Kugler Erzsébet, a pékség vezetője. – Elsétáltak az üzletünk előtt, mi pedig némi morzsát szórtunk nekik. Másnap újra jöttek, s aztán megint, egyre népesebb társasággal.” A pékség a Dunától nincs ugyan távol, de közben egy főúton is át kell haladniuk. Egy-két áldozat már volt, de ez nem riasztja el őket. Már lehetnek félszázan vagy még többen. Jönnek reggel hét óra körül és este öt-hat között. „Nem csak a mi maradék morzsánkat kapják, a vásárlóink friss kiflivel kínálják őket. Sok szülő jön a gyerekével, fotózkodnak, videóznak” – mondja Erzsébet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top